Margraten – Termaar 41
20 januari 2024
Klimmen – Hellebeukerweg 25 B57
6 maart 2024
Verkocht
826

Stevensweert - Smeestraat 3

In één van de mooiste straatjes in het centrum van het pittoreske vestingstadje Stevensweert ligt dit charmante en verrassend ruime woonhuis uit 1800. In 1980 is het pand grotendeels gerenoveerd en inpandig verbouwd met behoud van authentieke elementen en met een nieuwe, speelse split-level indeling. In de periode 2009-2010 is het dak vernieuwd. De woning dient inmiddels wel weer gemoderniseerd te worden. Heb jij interesse in dit ontzettend leuke huis? Laat het ons weten en kom vrijblijvend kijken. Je bent van harte welkom!

VERKOCHT

Bouwjaar: 1800, inpandige verbouwing: 1980; dakrenovatie: 2009-2010
Perceel: 85 m2
Inhoud: 464 m3
Woonoppervlakte: 103 m2
Energielabel: F, geldig tot 09-01-2033
 
MEDIA
OMSCHRIJVING

In één van de mooiste straatjes in het centrum van het pittoreske vestingstadje Stevensweert ligt dit charmante en verrassend ruime woonhuis uit 1800. In 1980 is het pand grotendeels gerenoveerd en inpandig verbouwd met behoud van authentieke elementen en met een nieuwe, speelse split-level indeling. In de periode 2009-2010 is het dak vernieuwd. De woning dient inmiddels wel weer gemoderniseerd te worden. Heb jij interesse in dit ontzettend leuke huis? Laat het ons weten en kom vrijblijvend kijken. Je bent van harte welkom!

BEGANE GROND
De entree van deze woning bevindt zich in de voorgevel. Je loopt naar binnen en komt in een compacte hal met een garderobenis en een eenvoudige meterkast met 4 groepen (smeltzekeringen). Vanuit de hal loop je naar de gezellige voorkamer van ca. 18,5 m2 met tegelvloer, een elektrische haard in schouw en houten kozijnen met dubbel glas en rolluiken. Nu nog niet zichtbaar door het verlaagde plafond, maar wel degelijk aanwezig, een plafondhoogte van ca. 3.80 m inclusief een nog in goede staat verkerende authentieke eikenhouten draagbalk! Vanuit de voorkamer kijk je naar een aangrenzende open ruimte die uit twee delen lijkt te bestaan. Dat is correct en heeft alles te maken met de in 1980 gerealiseerde nieuwe split-level indeling. Een open trap naar beneden gaat naar de open keuken en een trap omhoog gaat naar de hoger gelegen knusse achterkamer van ca. 12,5 m2. Ook de achterkamer is voorzien van een tegelvoer (op een betonnen systeemvloer) en houten kozijnen met dubbel glas en rolluiken. Even weer terug naar de voorkamer. Van hieruit is de ca. 5 m lange en ca. 1.30 m brede gang bereikbaar waar zich een ruim bemeten toilet bevindt. Deels betegeld en voorzien van een staand closet en een fonteintje. In de gang zijn verder aanwezig de witgoedaansluitingen en de cv-combiketel (Nefit Trendline HRC25/CW4, bouwjaar november 2014, eigendom). Aan het einde van deze gang kun je naar buiten naar de mega gezellige, geheel ommuurde patiotuin van ca. 22 m2 gelegen op het noordoosten. In de patio bevindt zich een praktische buitenberging van ca. 4.65 x 1.70 m voorzien van elektra.

SOUTERRAIN
Vanuit de voorkamer ga je met een open trap naar beneden naar de lager gelegen open eetkeuken van ca. 4.70 x 2.90 m. Het gewelfde plafond in combinatie met het uitzicht op de sfeervolle patiotuin maakt deze ruimte uniek, knus en heel gezellig. De inbouwkeuken in hoekopstelling is in ca. 2004 op maat gemaakt en beschikt over een groot werkblad, een spoelbak, gaskookplaat met afzuigkap in schouw, koelkast, oven en magnetron.

VERDIEPING
Vanuit de achterkamer loop ja via een klein bordes naar de gesloten trap om de eerste verdieping te bereiken. Daar kom je in een riante hoofdslaapkamer van ca. 17,5 m2, voorzien van een houten constructievloer met planken en stoffen vloerbedekking. Hier zijn de authentieke eikenhouten draagbalken aan het plafond volledig zichtbaar. Deze kamer beschikt over 2 houten raamkozijnen met enkele beglazing. In deze kamer bevindt zich een deels betegelde badkamer van ca. 2.00 x 1.45 m met een wastafel en een douchecabine. Via een split-leveltrap loop je vanuit deze slaapkamer naar een klein bordes met een superleuke verrassing! Bij de verbouwing in 1980 is hier een heuse bedstee van ca. 2.10 x 1.15 m gerealiseerd. Geen volwaardige slaapkamer natuurlijk, maar wel een feest voor (jeugdige) logees! Via het bordes is ook de slaapkamer van ca. 14 m2 aan de achterzijde van de woning bereikbaar. Deze is voorzien van een Velux dakraam.

ZOLDER
Via het bordes op de eerste verdieping kun je d.m.v. een open trap naar de zolderverdieping. Deze bestaat uit twee separate royale zolderruimtes. De achterste ruimte van ca. 5.00 x 2.50 m beschikt over een geïsoleerd dak, dakraam en elektriciteit. De voorste ruimte van ca. 4.65 x 4.55 m is altijd in gebruik geweest als bergzolder en beschikt derhalve over een niet geïsoleerd dak. Deze ruimte is vanwege de hoge nokhoogte ideaal om, indien gewenst, te transformeren naar een extra slaapkamer. Daartoe zal ook de trap naar de zolder gewijzigd dienen te worden. Beide daken zijn in de periode 2009-2010 gerenoveerd en waar nodig voorzien van nieuwe houten elementen (gordingen, tengels en panlatten) en nieuwe dakpannen.

KORT SAMENGEVAT
• Unieke locatie in historisch centrum van Stevensweert;
• Karakteristiek pand uit 1800;
• Gerenoveerd en inpandig verbouwd in 1980;
• Hoofddak gerenoveerd in 2009-2010;
• Speelse, unieke split-level indeling;
• Deels voorzien van hardhouten kozijnen met dubbele beglazing;
• Voorzien van rolluiken;
• Twee slaapkamers en een bedstee;
• Extra slaapkamer mogelijk op zolder;
• Te moderniseren woonhuis met veel potentie;
• Energielabel F, geldig tot 09-01-2033

OMGEVING
Stevensweert is een historisch vestingstadje op een eiland tussen twee Maasarmen, de Grensmaas en de Oude Maas. De vesting is in 1633 (tijdens de Tachtigjarige Oorlog) door de Spanjaarden gesticht. Het markante stratenplan herinnert aan de tijden van de versterking, als spaken in een wiel lopen de straten naar het middelpunt. Stevensweert ligt in een prachtig gebied waar je de historie weer kunt beleven en waar het heerlijk recreatief vertoeven is! De omringende maasplassen zijn een speelterrein voor zeil- en motorboten en voor surfers en zwemmers, met diverse dagstranden en jachthavens. Stevensweert kent een rijk verenigingsleven met diverse sportverenigingen (bron: VVV). Stevensweert beschikt over tal van gezellige cafés en restaurantjes. Voor de dagelijkse boodschappen kun je uitstekend terecht in het nabijgelegen Maasbracht (5 min.), Echt (9 min.) of Maaseik (15 min.) in België. Op 5 minuten loopafstand ligt een basisschool (De Maasparel). De aansluiting met de autosnelweg A2 richting Eindhoven of Maastricht en A73 richting Roermond of Nijmegen is snel te bereiken.

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste"). De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 6 tot 8 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst. De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren. Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
WONINGGEGEVENS
Type: halfvrijstaande woning
Bouwjaar: 1800; inpandig verbouwd: 1980; dakrenovatie: 2009
Woonoppervlakte: 103 m2
Inhoud: 464 m3
Perceelsoppervlakte: 85 m2

ENERGIE
Isolatie: deels dubbel glas; deels dakisolatie
Verwarming/water : Nefit Trendline HRC25/CW4 combi, 11-2014, eigendom
Energielabel: F, geldig tot 09-01-2033
BINNEN
Staat onderhoud: goed (gedateerde inrichting en afwerking)
Kamers: 6
Slaapkamers: 2
Sanitaire voorzieningen: eenvoudig, gedateerd
Keuken: met inbouwapparatuur (2004)

BUITEN
Staat onderhoud: goed
Staat schilderwerk: deels matig
Patiotuin: ca. 22 m2 gelegen op het noord-westen
Uitzicht: historisch centrum
N.v.t., gratis openbaar parkeren voor het pand mogelijk
Neem contact op