Hulsberg – Irenestraat 25
13 oktober 2023
Stevensweert – Smeestraat 3
1 maart 2024
Verkocht

Margraten - Termaar 41

Deze te renoveren vrijstaande vakwerkwoning uit 1840 zoekt enthousiaste nieuwe eigenaren die dit charmante pand in oude glorie willen laten herleven! Met maar liefst ca. 245 m2 gebruiksoppervlakte zijn er legio mogelijkheden om hier volledig naar eigen smaak je ultieme (levensloopbestendige) droomhuis en/of B&B te realiseren. De woning is gelegen nabij het pittoreske buurtschap Termaar (gemeente Margraten), centraal in het mooie Zuid-Limburgse heuvelland. Durf jij de uitdaging aan en zie jij jezelf hier al wonen? Bel ons dan voor een uitgebreide bezichtiging.

Vraagprijs 319.500,- k.k.

Bouwjaar: 1840
Perceel: 250 m2
Inhoud: ca. 710 m3
Woonoppervlakte: ca. 145 m2
Energielabel: G, geldig tot 12-05-2033
 
MEDIA
PLATTEGRONDEN
OMSCHRIJVING
Deze te renoveren vrijstaande vakwerkwoning uit 1840 zoekt enthousiaste nieuwe eigenaren die dit charmante pand in oude glorie willen laten herleven! Met maar liefst ca. 245 m2 gebruiksoppervlakte zijn er legio mogelijkheden om hier volledig naar eigen smaak je ultieme (levensloopbestendige) droomhuis en/of B&B te realiseren. De woning is gelegen nabij het pittoreske buurtschap Termaar (gemeente Margraten), centraal in het mooie Zuid-Limburgse heuvelland. Durf jij de uitdaging aan en zie jij jezelf hier al wonen? Bel ons dan voor een uitgebreide bezichtiging.

KELDER
Zowel inpandig vanuit de keuken als van buiten via een afsluitbare toegang is de authentieke, deels in mergelsteen opgetrokken gewelfde kelder van ca. 4.70 x 4.15 m bereikbaar.

BEGANE GROND
Via de volledig omheinde en met een gietijzeren poortje afsluitbare grote voortuin loop je naar de in de voorgevel gesitueerde entree van deze woning. Je komt binnen in een hal van ca. 2.35 x 2.10 m van waaruit je linksaf naar de gesloten keuken gaat en rechtsaf in de woonkamer komt. De keuken van ca. 4.50 x 3.90 m is voorzien van een te vervangen inbouwkeuken in hoekopstelling en een schouw met rookkanaal. De keuken geeft toegang naar de eetkamer van ca. 4.30 x 3.20 m, de kelder en naar een portaal van waaruit de wasruimte, toilet, badkamer en garage bereikbaar zijn. De woonkamer van ca. 4.75 x 4.70 m bevindt zich aan de voorzijde van de woning en is voorzien van een schouw met rookkanaal. Vanuit de woonkamer is er toegang naar de wasruimte van ca. 3.80 x 2.35 m waar de witgoedaansluitingen zijn geplaatst. Van daaruit is er toegang naar een separaat toilet en een badkamer (met wastafel en ligbad/douchecombinatie), de inpandig bereikbare garage en een portaal aan de achterzijde van de woning met moderne meterkast (7 groepen met zekeringautomaten en aardlekschakelaar) en met een gesloten trap naar de verdieping. De garage van ca. 4.70 x 4.50 m beschikt over een wateraansluiting met stortbak en een vaste open trap naar een bergzolder met dezelfde vloeroppervlakte en een vast gevelraam. De geheel ommuurde patiotuin van ca. 7.15 x 4.65 m, gelegen op het noordwesten, is voorzien van een grote toegangspoort met dubbele openslaande deuren.

VERDIEPING
Vanuit de hal aan de achterzijde van de woning loop je via een gesloten trap naar de overloop en een portaal op de verdieping. Van daaruit zijn de twee slaapkamers bereikbaar. De eerste slaapkamer van ca. 4.15 x 3.60 m is gelegen aan de voor- en linkerzijde (Termaar) van de woning. De tweede slaapkamer van ca. 6.15 x 4.15 m is gelegen aan de voor- en rechterzijde (Sterre der Zeestraat) van de woning. Via deze slaapkamer kom je via een loopdeur uit in een grote bergruimte van ca. 11.75 x 3.60 m. Hier is de cv-combiketel (Vaillant HR Solide combiketel, bouwjaar 2009, eigendom) geplaatst. Deze ruimte goed benut worden voor het realiseren van extra slaapkamers met een extra badkamer (zie bijgevoegde suggestie met plattegrond in de fotopresentatie).

ZOLDER
De zolderverdieping van ca. 11.75 x 4.15 m is te bereiken d.m.v. een vaste trap vanuit de berging op de eerste verdieping. Door de aanwezigheid van 3 kleine dakkappellen en een deels nog authentiek spantenwerk is deze ruimte uitermate geschikt om te transformeren in bijvoorbeeld een riante, romantische master-bedroom.

ENKELE WETENSWAARDIGHEDEN
• Unieke vrijstaande vakwerkwoning met 184 jaar historie;
• Centraal gelegen in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland;
• Op steenworp afstand van uitgestrekt landelijk gebied;
• Te renoveren pand;
• Geen gemeentelijk of rijksmonument;
• Gebruiksoppervlakte van maar liefst ca. 245 m2;
• Definitief energielabel in huidige staat: G, geldig tot 12-05-2033;
• Vrijstelling van overdrachtsbelasting tot € 510.000,- (onder voorwaarden);
• NHG mogelijk tot € 435.000,- en tot € 461.100,- bij verduurzaming.

OMGEVING
Termaar is een buurtschap van Margraten en behoort tot de gemeente Eijsden-Margraten. Tot 31 december 2010 maakte het dorp deel uit van de gemeente Margraten. Langs de weg Termaar staan verschillende oude boerderijen en (vakwerk)huizen die het fraaie heuvelland zo karakteristiek maken. Termaar ligt op een steenworp afstand van Margraten. Een dorp met een goed voorzieningenniveau en centraal gelegen ten opzichte van Maastricht en Heerlen. Via de provinciale weg N278 die Margraten doorkruist ben je in no-time in Maastricht of in Aken, zowel met de auto als met de bus. Het Zuid-Limburgse heuvelland staat bekend om zijn prachtige natuur waar je fantastisch kunt wandelen en fietsen en ook om zijn vele gezellige restaurantjes en cafés. Je kunt te voet vanuit de woning de natuur in waarbij er een overvloed aan keuze is om onderweg te pauzeren voor een hapje en/of een drankje.

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste"). De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 6 tot 8 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst. De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren. Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
WONINGGEGEVENS
Type: vrijstaand
Bouwjaar: 1840
Woonoppervlakte: ca. 145 m2
Inhoud: ca. 710 m3
Perceelsoppervlakte: 250 m2

ENERGIE
Isolatie: niet aanwezig
Verwarming/water : Vaillant HR Solide cv-combiketel, 2009, eigendom
Energielabel: G, geldig tot 12-05-2033
BINNEN
Staat onderhoud: matig
Kamers: 6
Slaapkamers: 2
Sanitaire voorzieningen: gedateerd
Keuken: eenvoudig (2005)

BUITEN
Staat onderhoud: redelijk (gevels tot slecht (dak)
Staat schilderwerk: matig
Uitzicht: dorpse woonomgeving
Garage: niet aanwezig
Neem contact op