Stevensweert – Singelstraat Oost 4
3 september 2020
Echt – Bosstraat 26A
2 december 2020
Verkocht
24-DSCF283219-DSCF2813

Stevensweert - Singelstraat Oost 19

In een prachtig, pittoresk straatje in de historische kern van het vestingstadje Stevensweert ligt deze riante, stijlvolle woning uit 1937 inclusief inpandige, grote garage en een degelijke, multifunctionele schuur met een overvloed aan ruimte voor het runnen van bijvoorbeeld een B&B, een bedrijfsruimte aan huis, een kunstatelier of gewoon voor het kunnen uitoefenen van je hobby. Het pand is gelegen op een groot perceel van 715 m2 wat gerust uniek kan worden genoemd op deze locatie. De woning deels gerenoveerd, waarbij zorgvuldig aandacht is besteed aan het behouden van authentieke stijlkenmerken. Kom gerust kijken en je zult positief verrast worden!

VERKOCHT

Bouwjaar: 1937
Perceel: 715 m2
Inhoud: 2.398 m3
Woonoppervlakte: 247 m2
 
MEDIA
OMSCHRIJVING

In een prachtig, pittoresk straatje in de historische kern van het vestingstadje Stevensweert ligt deze riante, stijlvolle woning uit 1937 inclusief inpandige, grote garage en een degelijke, multifunctionele schuur met een overvloed aan ruimte voor het runnen van bijvoorbeeld een B&B, een bedrijfsruimte aan huis, een kunstatelier of gewoon voor het kunnen uitoefenen van je hobby. Het pand is gelegen op een groot perceel van 715 m2 wat gerust uniek kan worden genoemd op deze locatie. De woning is deels gerenoveerd, waarbij zorgvuldig aandacht is besteed aan het behouden van authentieke stijlkenmerken. Kom gerust kijken en je zult positief verrast worden!

BEGANE GROND WONING
Als je voor het pand staat, word je al direct geconfronteerd met de statige en authentieke uitstraling van dit prachtige object. We gaan naar binnen en komen in een ontvangsthal die er wezen mag. Voorzien van een royale afmeting van ca. 4.65 x 4.13 m met prachtige authentieke elementen zoals bijvoorbeeld de marmeren vloer, de schitterende bordestrap, de diverse glas-in-lood ramen, de plafondhoogte van ca. 2.95 m en de vide in het trapportaal. Het is overweldigend. De hal heeft een open verbinding naar een portaal alwaar het gastentoilet is gesitueerd en ruimte aanwezig is voor de garderobe. Tevens is van hieruit de provisiekelder van ca. 4.35 x 4.05 m bereikbaar. De meterkast bevindt zich in de hal en bestaat uit 16 groepen (8 zekeringautomaten en 8 smeltzekeringen) en glasvezelkabelvoorbereiding. Het gastentoilet is modern en luxe, geheel betegeld en voorzien van een wandcloset en een hardstenen fonteintje. Vanuit de hal lopen we naar de woonkamer. Er is ook een toegang vanuit de hal naar de eetkamer. Let vooral op de prachtige authentieke deuren! De sfeervolle woonkamer van ca. 9.15 x 4.10 m is voorzien van een fraaie plankenvloer, een gezellige open haard met schouw, radiatoren die in een stijlvolle koof zijn weggewerkt, openslaande tuindeuren naar de achtertuin en last but not least, glad stucwerk wand- en plafondafwerking met een prachtige jaren 30 touch. De woonkamer heeft een volledig open verbinding met de eetkamer van ca. 4.30 x 4.15 m, voorzien van dezelfde afwerking als de woonkamer doch nu voorzien van klassieke hardstenen plavuizen. Via een toog lopen we door naar de leefkeuken van maar liefst ca. 25 m2. Ook hier voorzien van dezelfde jaren 30 sfeer, gecombineerd met authentieke stijlelementen, een klassieke hardstenen plavuizen vloer en een balkenplafond met gipsplaat. De gedateerde inbouwkeuken in hoekopstelling alsmede de afwerking rondom het raamkozijn boven het aanrecht, zal door de nieuwe eigenaar dienen te worden aangepakt. Vanuit de leefkeuken lopen we verder naar de bijkeuken van ca. 42 m2! Voorzien van een tegelvloer, deels uitgevoerde wandbetegeling, keukenblok met spoelbak, witgoedaansluitingen en een toegang naar de achtertuin. Vanuit de bijkeuken is een kantoor van ca. 4.60 x 3.85 m en de inpandige garage van ca. 10.30 x 3.90 m te bereiken. De garage beschikt over houten toegangsdeuren uitkomend op de oprit, gesitueerd in de achtertuin. Deze grote tuin is gelegen op het oosten en grenst aan de oorspronkelijke stadswal van de historische kern. De tuin beschikt over een enorme oprit met afsluitbare poort en 4 aaneengesloten gemetselde stalletjes (ca. 15.00 x 3.00 m) die gerenoveerd of gesloopt dienen te worden. Tot zover slechts de begane grond van het woongedeelte.

VERDIEPING WONING
Via de statige bordestrap en prachtige vide met glas-in-lood raam lopen we naar boven en komen uit op de gangvormige overloop (met daglicht). Van hieruit is er toegang naar 3 comfortabele slaapkamers en een grote badkamer. De gehele verdieping is met uitzondering van de badkamer voorzien van houten planken vloeren en glad stucwerk wand- en plafondafwerking. De afmetingen van de slaapkamers met een plafondhoogte van ca. 2.50 m zijn respectievelijk 4.25 x 4.20 m, 4.25 x 4.15 m en 4.20 x 3.50 m. De geheel betegelde badkamer van ca. 3.50 x 2.80 m is gedateerd en voorzien van een wastafel, een staand closet en een douche.

ZOLDER WONING
Via een vaste trap gaan we naar de afsluitbare zolder met een vloeroppervlakte van in totaal ca. 78 m2! Het hoofddak is beschoten met planken, volledig nagekeken, maar niet geïsoleerd. Hier is in een separate ruimte de cv-combiketel geïnstalleerd (Remeha Calenta HR combi, bouwjaar 2015, huur).

BEGANE GROND SCHUUR
De multifunctionele, degelijke schuur is te bereiken via de grote toegangspoort vanaf straatzijde. Eenmaal binnen staan we in een hal van ca. 9.00 x 8.40 m met open toegang naar een separate berging van ca. 3.85 x 3.60 m. De gehele schuur is niet afgewerkt, doch beschikt over een degelijk casco en een onbeschoten houten zadeldakconstructie.

VERDIEPING SCHUUR
Via een open trap vanuit de hal lopen we naar de verdieping van de schuur die zich in feite boven het leefkeuken-, bijkeuken- en garagegedeelte van de woning bevindt. De verdieping bestaat uit een enorme open ruimte van ca. 12.95 x 10.30/8.20 m, is voorzien van een betonnen vloer en beschikt over een nokhoogte van maar liefst ca. 5.70 vanaf de verdiepingsvloer! Separaat aan deze ruimte bevindt zich een bergruimte van ca. 5.30 x 3.85 m.

BIJZONDERHEDEN
- Unieke locatie in historische kern van Stevensweert;
- Karakteristieke jaren 30 architectuur;
- Courante en goed benutbare indeling;
- Woning is grotendeels en smaakvol gerenoveerd;
- Riant perceel;
- Grote garage;
- Multifunctionele, grote schuur;
- Ideaal voor combinatie wonen en werken.

OMGEVING
Stevensweert is een oud vestingstadje op een eiland tussen twee Maasarmen, de Grensmaas en de Oude Maas. De vesting is in 1633 (tijdens de Tachtigjarige Oorlog) door de Spanjaarden gesticht. Het stratenplan herinnert aan de tijden van de versterking, als spaken in een wiel lopen de straten naar het middelpunt. Stevensweert ligt in een prachtig gebied waar je de historie weer kunt beleven en waar het heerlijk wandelen en vertoeven is! De maasplassen zijn een speelterrein voor zeil- en motorboten, voor surfers en zwemmers, met diverse dagstranden en jachthavens. Stevensweert kent een rijk verenigingsleven met diverse sportverenigingen (bron: VVV)
Stevensweert beschikt over tal van gezellige cafés en restaurantjes. Voor de dagelijkse boodschappen kun je uitstekend terecht in het nabijgelegen Maasbracht (5 min.), Echt (9 min.) of Maaseik (15 min.) in België. Op 5 minuten loopafstand ligt een basisschool (De Maasparel). De aansluiting met de autosnelweg A2 richting Eindhoven of Maastricht en A73 richting Roermond of Nijmegen is snel te bereiken.

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste"). De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 6 tot 8 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst. De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren. Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
WONINGGEGEVENS
Type: geschakelde woning
Bouwjaar: 1937
Woonoppervlakte: 247 m2
Inhoud: 2.398 m3
Perceelsoppervlakte: 715 m2

ENERGIE
Isolatie: deels dubbele beglazing
Verwarming/water : Remeha Calenta HR combi, ca. 2015, huur
Energielabel (definitief): G
Energieverbruik: voorschotnota gas en electra: 291,-/mnd.
BINNEN
Staat onderhoud: goed
Kamers: 11
Slaapkamers: 3
Sanitaire voorzieningen: toilet modern, badkamer gedateerd
Keuken: eenvoudig, gedateerd

BUITEN
Staat onderhoud: goed m.u.v. schilder- en voegwerk schuur
Staat schilderwerk: goed m.u.v. schuur
Tuin: gelegen op het oosten
Uitzicht: historisch centrum en stadswal
Garage: capaciteit 2 auto's
Neem contact op