Stevensweert – Singelstraat Oost 19
26 november 2020
Klimmen – Hellebeukerweg 25 B20
29 januari 2021
Verkocht
30-DSCF314709-DSCF3072

Echt - Bosstraat 26A

In de gewilde woonwijk Schilberg gelegen prachtige halfvrijstaande jaren 30 woning met veel lichtinval, sfeervolle woonkamer en-suite, halfopen keuken, 4 slaapkamers (5 is mogelijk), verzorgde en diepe tuin op het zuiden met optimale privacy, 4 parkeerplaatsen en eigen oplaadpunt voor een elektrische auto (ter overname). Ideaal voor een groot gezin en instapklaar. Kom kijken, ervaar de geweldige jaren 30 sfeer en je bent verkocht!

VERKOCHT

Bouwjaar: 1938
Perceel: 360 m2
Inhoud: 585 m3
Woonoppervlakte: 160 m2
 
MEDIA
PLATTEGRONDEN
OMSCHRIJVING

In de gewilde woonwijk Schilberg gelegen prachtige halfvrijstaande jaren 30 woning met veel lichtinval, sfeervolle woonkamer en-suite, halfopen keuken, 4 slaapkamers (5 is mogelijk), verzorgde en diepe tuin op het zuiden met optimale privacy, 4 parkeerplaatsen en eigen oplaadpunt voor een elektrische auto (ter overname). Ideaal voor een groot gezin en instapklaar. Kom kijken, ervaar de geweldige jaren 30 sfeer en je bent verkocht!

SOUTERRAIN
Vanuit de hal bereikbare provisiekelder van ca. 4.80 x 2.10 m met een stahoogte van ca. 1.80 m.

BEGANE GROND
Via de fraai aangelegde voortuin en de karakteristieke entree kom je in de stijlvolle ontvangsthal van ca. 4.10 x 2.10 m met een authentieke tegelvloer, een prachtige gesloten trap naar de verdieping en toegang naar de keuken en de kelder. In de hal bevindt zich de recent geheel vernieuwde meterkast (8 groepen, 3 fasen aansluiting met krachtstroom voor oplaadpunt elektrische auto). In de gezellige keuken van ca. 4.40 x 3.20 m is een bij het bouwjaar van de woning passende luxe Bruynzeel inbouwkeuken geplaatst (hoekopstelling), voorzien van een Terazzo werkblad, Boretti kooktoestel met rvs-afzuigkap, Bosch vaatwasser en AEG koelkast. Op de vloer zijn fraaie hardstenen plavuizen gelegd. De wandafwerking bestaat uit nieuw stucwerk met deels behang en de karakteristieke jaren 30 lambrisering met een koof rondom de radiator. Via een open doorgang kom je in de achterkamer/eetkamer van de woning (ca. 4.30 x 3.30 m) die met schitterende en-suite deuren is verbonden met de voorkamer/woonkamer (ca. 4.40 x 3.60 m). Deze sfeervolle kamers zijn voorzien van nieuwe stucwerk wandafwerking, een nieuwe, hoogwaardige licht-eiken visgraat laminaatvloer en in beide kamers een haard op duurzame energie. De eetkamer heeft bovendien een gevelbrede schuifpui voor een heerlijk contact met het aansluitende terras en de achtertuin! Vanuit de keuken is er toegang naar de bijkeuken c.q. tussenhal waar het toilet zich bevindt (geheel modern betegeld en met wandcloset), waar de witgoedaansluitingen zijn geplaatst alsmede de cv-combiketel (Nefit HR Proline, bouwjaar 2016, eigendom). Vanuit de bijkeuken is er toegang naar het terras achter de woning, de tuin en de parkeerplaatsen. Aansluitend aan de bijkeuken bevindt zich de moderne badkamer van ca. 3.20 x 2.00 m. Deze is volledig betegeld en voorzien van luxe sanitair (dubbele wastafel in meubel, ligbad, douche en handdoekradiator). De achtertuin met maximale privacy is gelegen op het zuiden en is ook te bereiken via een toegangspad links van de woning. De verzorgde tuin is gemiddeld 22 m diep, beschikt over een praktische, moderne houten berging en 4 parkeerplaatsen (2 op de eigen oprit met een oplaadpunt voor een elektrische auto (ter overname) en 2 middels een gebruiksrecht op het afgesloten terrein van het nabijgelegen, kleinschalige woningcomplex.

VERDIEPING 1
Via de trap in de hal gaan we naar boven en komen uit op een riante, daglichtrijke overloop die toegang biedt naar de 3 comfortabele slaapkamers. De gehele verdieping is met uitzondering van de overloop voorzien van nieuw stucwerk wandafwerking. De plafonds van 2 slaapkamers zijn eveneens al voorzien van nieuw stucwerk. Alle vloeren zijn voorzien van houten planken. Er zijn in totaal 3 slaapkamers van respectievelijk ca. 4.40 x 3.70, 4.50 x 3,30 en 3,30 x 3,20 m.

VERDIEPING 2
Via een vaste trap vanaf de overloop kom je op de hoogste verdieping waar een grote vierde slaapkamer is gerealiseerd van ca. 6.50 x 4.00 m met houten plankenvloer, verwarming en een grote dakkapel. Tevens bevindt zich hier een praktische bergzolder van ca. 6.50 x 3.60 m met een vast raam en een nokhoogte van maar liefst ca. 3.70! Indien gewenst, kun je hier eenvoudig nog een riante vijfde slaapkamer realiseren. Het hoofddak is in 2003 gerenoveerd en voorzien van dakisolatie.

ENKELE BIJZONDERHEDEN
- Gewilde woonwijk;
- Karakteristieke en degelijke jaren 30 woning;
- Instapklaar;
- Grotendeels kunststof kozijnen met dubbele beglazing;
- Ideaal voor groot gezin;
- Grote, diepe achtertuin met achterom;
- Maar liefst 4 parkeerplaatsen;
- Oplaadpunt elektrische auto (ter overname);
- Ligging nabij het centrum;
- Openbaar vervoer op korte loopafstand.

OMGEVING
In de eerste helft van de 19de eeuw bestond Echt uit een lintbebouwing langs een noord-zuidverbinding. Dankzij de klei verwerkende industrie ontwikkelde Echt zich na 1900 tot streekcentrum. Dit resulteerde in een verdichting van de bebouwing, met name langs de Peijerstraat, de weg tussen de oude kern van Echt en de spoorlijn Maastricht-Roermond (aangelegd in 1865-'66). In het verlengde van de Peijerstraat vormde zich vanaf het midden van de 19de eeuw een lintbebouwing langs de weg naar Waldfeucht (D), waarin de kernen Schilberg en Peij werden opgenomen. Na de Tweede Wereldoorlog vond verdichting van de bestaande bebouwing plaats en uitbreiding aan de noordzijde van Echt. Tegenwoordig is Echt een kleine stad met een uitstekend voorzieningenniveau. Niet alleen voor de dagelijkse boodschappen kunt u hier terecht. Echt beschikt over een goed geoutilleerd winkelcentrum. Daarnaast beschikt Echt over diverse scholen voor basis -en middelbaar onderwijs. Houdt u van ontspanning dan heeft Echt u volop stedelijk vermaak te bieden. Houdt u van de natuur dan bent u slechts op loopafstand verwijderd van het prachtige omliggende landelijke gebied waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen of paardrijden. Ook watersportliefhebbers komen uitstekend aan hun trekken in de nabijgelegen waterrijke gebieden rondom Ohé en Laak, Stevensweert en Wessem. Last but not least, vanaf de Peijerstraat bent u in luttele minuten op de snelweg A2 richting Eindhoven, Maastricht of Heerlen en op de A73 richting Roermond, Venlo en Nijmegen. Op loopafstand (450 m) ligt het Centraal Station voor het openbaar vervoer.

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste").
De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 6 tot 8 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.
De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.
Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
WONINGGEGEVENS
Type: halfvrijstaand
Bouwjaar: 1938
Vloeroppervlakte: 160 m2
Inhoud: 585 m3
Perceelsoppervlakte: 360 m2

ENERGIE
Isolatie: dakisolatie en dubbele beglazing
Verwarming/water : Nefit HR Proline combiketel, bouwjaar 2016, eigendom
Energielabel: F (definitief)
Energieverbruik: voorschotnota gas en elektra: 130,-/mnd.
BINNEN
Staat onderhoud: uitstekend
Kamers: 9
Slaapkamers: 4
Sanitaire voorzieningen: luxe, modern
Keuken: luxe, tijdloos (2007)

BUITEN
Staat onderhoud: goed
Staat schilderwerk: goed (kunststof kozijnen)
Tuin: achtertuin, gelegen op het zuid
Uitzicht: woon-/winkelomgeving
Garage: n.v.t., 4 vaste parkeerplaatsen
Neem contact op