Brunssum – Servatiusstraat 16
10 juli 2020
Stevensweert – Singelstraat Oost 19
26 november 2020
Verkocht
26-DSCF815249-DSCF8116

Stevensweert - Singelstraat Oost 4

In een prachtig, pittoresk straatje in de historische kern van het vestingstadje Stevensweert ligt dit karaktervolle authentieke pand uit 1800, voorzien van maar liefst 2 stadstuinen en een naar hedendaagse maatstaven zeer courante indeling. De woning dient deels gerenoveerd en gemoderniseerd te worden, maar eenmaal gereed beschik jij over een bezit waar iedereen van droomt. Grijp nu je kans en maak een afspraak voor een bezichtiging!

VERKOCHT

Bouwjaar: 1800, aanbouw 1992
Perceel: 160 m2
Inhoud: 481 m3
Woonoppervlakte: 127 m2
 
MEDIA
OMSCHRIJVING

In een prachtig, pittoresk straatje in de historische kern van het vestingstadje Stevensweert ligt dit karaktervolle authentieke pand uit 1800, voorzien van maar liefst 2 stadstuinen en een naar hedendaagse maatstaven zeer courante indeling. De woning dient deels gerenoveerd en gemoderniseerd te worden, maar eenmaal gereed beschik jij over een bezit waar iedereen van droomt. Grijp nu je kans en maak een afspraak voor een bezichtiging!

BEGANE GROND
Je komt de woning binnen in een riante ontvangsthal van maar liefst ca. 3.80 x 3.75 m met een tegelvloer, het gastentoilet, de meterkast, een open hardhouten trap naar de verdieping en met toegang naar de woonkamer en naar het overdekte terras bij de eerste stadstuin. Het gastentoilet is in 2015 volledig gerenoveerd en voorzien van deels betegelde wanden, een wandcloset en een fonteintje. De meterkast is voorzien van een jaren zeventig stoppenkast met 10 groepen (smeltzekeringen). Via de hal lopen we de gezellige L-vormige woon- en eetkamer binnen van in totaal ca. 39 m2. De plafondhoogte is hier maar liefst 2.75 m! De woonkamer beschikt over een laminaatvloer en is in 2010 voorzien van nieuwe plafondafwerking en deels nieuwe (glad) stucwerk wandafwerking. Tevens is er een rookkanaalaansluiting voor een haard of kachel. Een charmant detail is dat de woonkamer aan de achterzijde grenst een een kleine (tweede) stadstuin van ca. 7.25 x 2.15 m waarvan de muur recent opnieuw is opgemetseld doch wel nog gevoegd dient te worden. De ideale plek voor een sfeervol en knus zitje buiten. Via de woonkamer is er toegang naar de in 1990 gerealiseerde aanbouw van ca. 3.60 x 3.30 m waar de keuken zich bevindt. De keuken is voorzien van witte vloertegels, stucwerk wandafwerking, een eenvoudig, gedateerd keukenblok en een witgoedaansluiting. Zowel via de keuken als via de ontvangsthal kun je naar het overdekte terrasgedeelte van ca. 3.95 x 3.60 m dat hoort bij de eerste stadstuin. Met een maatvoering van ca. 7.70 x 5.10 m is er genoeg ruimte voorhanden om hier een superfraaie tuin in te richten en ervan te genieten vanuit het overdekte terras. Aldaar kun je met een losse trap een handige bergzolder van ca. 3.60 x 3.30 m bereiken. In de stadsmuur bevinden zich een dubbele houten toegangspoort (uitkomend op de Fort Forelstraat) en een houten loopdeur naar de Singelstraat Oost.

VERDIEPING
Via een kleine overloop zijn de badkamer en de slaapkamers te bereiken. De knusse sfeer in alle ruimtes wordt bereikt door de laag geplaatste ramen. De grote, geheel betegelde badkamer van ca. 9,5 m2 is gedateerd en voorzien van een wastafel, toilet, douche, ligbad en een witgoedaansluiting. Er zijn 3 qua maatvoering comfortabele slaapkamers van ca. 14, 13 en 13 m2.

ZOLDER
Via een houten schuiftrap vanaf de overloop is de praktische bergzolder van ca. 36 m2 te bereiken (nokhoogte vanaf vloer: ca. 1.80 m). Hier is de Nefit HR combiketel geplaatst, bouwjaar ca. 2015, eigendom.

BIJZONDERHEDEN
- Unieke locatie in historische kern van Stevensweert
- Karakteristieke architectuur
- Courante en goed benutbare indeling
- Aanbouw uit ca. 1992
- Gerenoveerd toilet (2015)
- Deels al gerenoveerd stucwerk (2010)
- Deels gerenoveerde hardhouten kozijnen met dubbel glas (1990)
- Deels kunststof kozijnen met dubbel glas (1996; verdieping)
- Twee stadstuinen

OMGEVING
Stevensweert is een oud vestingstadje op een eiland tussen twee Maasarmen, de Grensmaas en de Oude Maas. De vesting is in 1633 (tijdens de Tachtigjarige Oorlog) door de Spanjaarden gesticht. Het stratenplan herinnert aan de tijden van de versterking, als spaken in een wiel lopen de straten naar het middelpunt. Stevensweert ligt in een prachtig gebied waar je de historie weer kunt beleven en waar het heerlijk wandelen en vertoeven is! De maasplassen zijn een speelterrein voor zeil- en motorboten, voor surfers en zwemmers, met diverse dagstranden en jachthavens. Stevensweert kent een rijk verenigingsleven met diverse sportverenigingen (bron: VVV)
Stevensweert beschikt over tal van gezellige cafés en restaurantjes. Voor de dagelijkse boodschappen kun je uitstekend terecht in het nabijgelegen Maasbracht (5 min.), Echt (9 min.) of Maaseik (15 min.) in België. Op 5 minuten loopafstand ligt een basisschool (De Maasparel). De aansluiting met de autosnelweg A2 richting Eindhoven of Maastricht en A73 richting Roermond of Nijmegen is snel te bereiken.

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste"). De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 6 tot 8 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst. De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren. Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
WONINGGEGEVENS
Type: halfvrijstaande woning
Bouwjaar: 1800, aanbouw 1992
Woonoppervlakte: 127 m2
Inhoud: 481 m3
Perceelsoppervlakte: 160 m2

ENERGIE
Isolatie: deels dubbele beglazing
Verwarming/water : Nefit HR combi, ca. 2015, eigendom
Energielabel (voorlopig): G
Energieverbruik: voorschotnota gas en electra: 161,00/mnd
BINNEN
Staat onderhoud: redelijk
Kamers: 7
Slaapkamers: 3
Sanitaire voorzieningen: toilet modern, badkamer gedateerd
Keuken: eenvoudig, gedateerd

BUITEN
Staat onderhoud: redelijk
Staat schilderwerk: redelijk
Stadstuinen: gelegen op het zuiden en westen
Uitzicht: historisch centrum
Garage: n.v.t.
Neem contact op