Klimmen – Hellebeukerweg 25 B34
4 april 2023
Geleen – Zonstraat 17
21 april 2023
Verkocht

Sittard - Verlengde Heinsweg 10

Supermooie, instapklare eengezinswoning gelegen op een geliefde locatie in de wijk Overhoven in Sittard. In de periode 2021-2022 ingrijpend gerenoveerd, gemoderniseerd en optimaal verduurzaamd, waardoor deze woning nagenoeg energieneutraal is! Daarnaast een prachtige aanbouw met lichtstraat, een sfeervolle woonkamer, schitterende designkeuken, splinternieuwe badkamer, 3 slaapkamers en nog veel meer. Deze prachtige woning moet je zelf komen ervaren dus maak snel een afspraak. Jullie zijn van harte welkom!

VERKOCHT

Bouwjaar: 1951; renovatie 2021-2022
Perceel: 202 m2
Inhoud: 359 m3
Woonoppervlakte: 89 m2
Energielabel: D, geldig tot 12.11.2030
 
MEDIA
PLATTEGRONDEN
OMSCHRIJVING

Supermooie, instapklare eengezinswoning gelegen op een geliefde locatie in de wijk Overhoven in Sittard. In de periode 2021-2022 ingrijpend gerenoveerd, gemoderniseerd en optimaal verduurzaamd, waardoor deze woning nagenoeg energieneutraal is! Daarnaast een prachtige aanbouw met lichtstraat, een sfeervolle woonkamer, schitterende designkeuken, splinternieuwe badkamer, 3 slaapkamers en nog veel meer. Deze prachtige woning moet je zelf komen ervaren dus maak snel een afspraak. Jullie zijn van harte welkom!

BEGANE GROND
Via een diepe voortuin kom je bij de entree van deze mooie woning. Je gaat naar binnen en eenmaal in de hal zie je direct dat deze woning een grondige make-over heeft ondergaan. In de hal bevindt zich het gemoderniseerde toilet (geheel betegeld en voorzien van een wandcloset), de moderne meterkast (met zekeringautomaten, randaarde en aardlekschakelaars), de toegang naar de woonkamer, naar de kelder en door middel van een gesloten trap toegang naar de verdieping. Vanuit de hal kom je in een nieuw ingedeelde leefruimte van in totaal ca. 46 m2 met aan de voorzijde een sfeervolle en modern afgewerkte living overgaand in een aan de achterzijde in de aanbouw gelegen eetkamer met open keuken, een en ander gecombineerd met veel lichtinval door de grote lichtstraat in de aanbouw en maximaal tuincontact vanuit de grote glazen pui in de achtergevel. In de keuken is een schitterende, moderne, greeploze inbouwkeuken geplaatst bestaande uit een ingebouwd wandsegment waar de koelkast, de oven/magnetroncombinatie en de steamer is ondergebracht. Direct hier tegenover bevindt zich een separate kookunit met uitzicht op de achtertuin, voorzien van een granieten werkblad, spoelbak, groot formaat inductiekookplaat, afzuigkap en vaatwasser. Alle apparatuur is nieuw en van het kwaliteitsmerk Bosch. In de eetkamer is een nieuwe Daikin airco-installatie geplaatst die kan verwarmen en koelen. Vanuit de eetkamer kijk je uit over de gezellige achtertuin van ca. 15 meter diep en daardoor altijd volop zon. De tuin is voorzien van een gezellig terras grenzend aan de achtergevel en een extra terras bij de houten berging met open ruimte achter in de tuin. Deze ruimte leent zich uitstekend om in te richten als overdekte loungehoek. Vanuit de berging is er een handige achteruitgang voor je fiets, scooter of naar de straat brengen van je afvalcontainers.

VERDIEPING
We gaan naar boven via de trap vanuit de hal waarbij direct zal opvallen dat de gehele hal, trapportaal en overloop nieuw en glad gestuct is. Op de overloop is een nieuwe Daikin airco-installatie geplaatst die kan verwarmen en koelen. Vanaf de overloop kun je naar de badkamer en naar de comfortabele slaapkamers. De geheel betegelde badkamer van ca. 2.10 x 1.40/1.10 m is splinternieuw (2023), geheel betegeld en voorzien van een groot wastafelmeubel en een comfortabele inloop(regen)douche. De eerste slaapkamer van ca. 3.10 x 2.65 m is gelegen aan de voorzijde en strak en modern afgewerkt. Hetzelfde geldt voor de tweede slaapkamer van ca. 3.75 x 3.50 m die gelegen is aan de achterzijde. Vanuit deze slaapkamer is een open doorgang gemaakt naar een superpraktische walk in closet van 2.30 x 1.95 m die in een handomdraai te transformeren is naar een derde slaapkamer. Daarvoor is bewust de toegangsdeur vanaf de overloop behouden.

VLIERING
Door middel van een houten vlizotrap vanaf de overloop kun je op de vliering komen. Deze ruimte is handig voor het opbergen van alle spullen die je niet dagelijks nodig hebt. Op de vliering is de Nefit HRC Eco Comfort CW3 combiketel (gehuurd; bouwjaar 2016) en de omvormer voor de 8 zonnepanelen geplaatst.

KELDER
Vanuit de hal loop je via een open trap naar de praktische provisie- annex waskelder van ca. 6 m2 voorzien van een kelderraampje en natuurlijk de witgoedaansluitingen.

KORT SAMENGEVAT
• Fijne en daardoor geliefde woonomgeving;
• Instapklare eengezinswoning;
• Gerenoveerd en gemoderniseerd in 2021-2022;
• Nieuw leidingwerk;
• Schitterende aanbouw met lichtstraat;
• Moderne designkeuken en modern sanitair;
• Nagenoeg energieneutraal:
• Energieverbruik/jaar: gas 151 m3; elektra 322 kWh;
• Spouw- en dakisolatie; dubbele HR++ beglazing en rolluiken;
• Zonnepanelen 8 stuks (eigendom; bouwjaar 2021);
• Energielabel D is van voor de renovatie/verduurzaming.

OMGEVING
De woning ligt in de wijk Overhoven in Sittard, Zuid-Limburg in een straat die door haar ruime opzet met diepe voortuinen, achtertuinen aan de overzijde en een mooie variatie in bebouwing geliefd is om te wonen. Sittard is de op 1 na oudste stad van Limburg en dat staat garant voor een megagezellig historisch stadscentrum met vele restaurantjes en cafés. Daarnaast beschikt Sittard over een uitstekend voorzieningenniveau wat betreft winkel- en onderwijsaanbod alsmede medische- en recreatieve voorzieningen. De woning ligt op een klein kwartiertje lopen afstand van waar het kernwinkelcentrum begint. Voor wie op zoek is naar natuur om heerlijk te kunnen wandelen of fietsen hoeft in deze omgeving niet lang te zoeken. Naast omliggende uitgestrekte landelijke gebieden is bijvoorbeeld een bezoek aan het natuurpark De Schwienswei Sittard of het uitgestrekte natuurgebied Tüddern net over de grens in Duitsland absoluut aan te raden. De woning ligt slechts op 750 meter afstand van het Centraal NS Station Sittard en op circa 3 minuten (auto)rijafstand van de stoplichtarme ringweg buitenom Sittard. Via deze ringweg kom je snel en eenvoudig bij de aansluitingen met de autosnelwegen richting Heerlen, Antwerpen, Aken, Maastricht, Luik of Roermond, Weert en Eindhoven.

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste"). De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 6 tot 8 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst. De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren. Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
WONINGGEGEVENS
Type: tussenwoning
Bouwjaar: 1951; gerenoveerd in 2021-2022
Vloeroppervlakte: 95 m2
Inhoud: 359 m3
Perceelsoppervlakte: 202 m2

ENERGIE
Isolatie: spouw- en dakisolatie; dubbele beglazing
Verwarming/water : Nefit Eco Comfort HR combiketel, bouwjaar 2016, gehuurd
Energielabel: D, geldig tot 12.11.2030
Energieverbruik/jaar: Gas 151 m3; Elektra 322 kWh
BINNEN
Staat uitstekend
Kamers: 6
Slaapkamers: 3
Sanitaire voorzieningen: modern, luxe en nieuw
Keuken: modern, luxe en nieuw/h6>
BUITEN
Staat onderhoud: uitstekend
Staat schilderwerk: goed
Tuin: achtertuin, gelegen op het noordoosten
Uitzicht: ruim opgezette woonomgeving
Garage: geen, wel een royale tuinberging met achterom
Neem contact op