Berg en Terblijt – Leijstenstraat 5
7 juni 2023
Stevensweert – Singelstraat Oost 4
1 september 2023
Verkocht

Sint Joost - Brachterzijde 13

Goed onderhouden, gerenoveerde, karakteristieke, vrijstaande langgevelboerderij uit 1885 gelegen op een riant perceel van 1.328 m2 in het landelijke gehuchtje Brachterzijde ten noorden van Sint Joost. In 2000 uitgebreid met een comfortabele aanleunwoning. Het unieke pand beschikt over een uitstekend casco met o.a. een moderne dakconstructie inclusief Unidek isolatie, grotendeels dubbele beglazing en volledige gevelrenovatie (2022/2023). De totale vloeroppervlakte bedraagt maar liefst ca. 380 m2. Met 6 slaapkamers en 3 badkamers is deze prachtige woning uitstekend geschikt voor een groot gezin, maar ook ideaal te gebruiken voor een bedrijf aan huis of een Bed & Breakfast. Kom gerust kijken en laat je voorlichten over de vele mogelijkheden van dit geweldige pand!

Vraagprijs 495.000,- k.k.

Bouwjaar: 1885 (hoofdbouw); 2000 (aanbouw)
Perceel: 1.328 m2
Inhoud: ca. 1.148 m3
Woonoppervlakte: ca. 327 m2
Energielabel: C, geldig tot 17-11-2032
 
MEDIA
PLATTEGRONDEN
OMSCHRIJVING
Goed onderhouden, gerenoveerde, karakteristieke, vrijstaande langgevelboerderij uit 1885 gelegen op een riant perceel van 1.328 m2 in het landelijke gehucht Brachterzijde ten noorden van Sint Joost. In 2000 uitgebreid met een comfortabele aanleunwoning. Het unieke pand beschikt over een uitstekend casco met o.a. een moderne dakconstructie inclusief Unidek isolatie, grotendeels dubbele beglazing en volledige gevelrenovatie (2022/2023). De totale vloeroppervlakte bedraagt maar liefst ca. 380 m2! Met 6 slaapkamers en 3 badkamers is deze prachtige woning uitstekend geschikt voor een groot gezin, maar ook ideaal te gebruiken voor een bedrijf aan huis of een Bed & Breakfast. Kom gerust kijken en laat je voorlichten over de vele mogelijkheden van dit geweldige pand!

BEGANE GROND WOONGEDEELTE VOORZIJDE
Dit woongedeelte kom je binnen via de entree in de rechter zijgevel bij de oprit. De royale hal van ca. 3.50 x 2.50 m biedt zowel toegang naar dit woongedeelte als naar het tussengelegen woonverblijf. Vanuit deze hal kun je naar de op de begane grond gelegen badkamer en naar de living van de woning. De grote badkamer van ca. 3.60 x 3.50 m2 is geheel betegeld en voorzien van een hoekbad, een massagedouchecabine, een wastafelmeubel, een wandcloset en een handdoekradiator. We lopen naar de living en komen dan eerst in de eetkamer van ca. 3.95 x 3.35 m. Vanuit de eetkamer is de gesloten keuken en een grote kelderkast (onder de trap) te bereiken. Deze keuken van ca. 3.35 x 195 m is thans niet in gebruik als keuken. We verlaten de eetkamer en maken via de tussenhal (met gesloten trap naar de verdieping) de oversteek naar de woonkamer van ca. 6.20 x 3.50/3.30 m, gelegen aan de voorzijde van het pand.

VERDIEPING WOONGEDEELTE VOORZIJDE
Via de gesloten trap komen we uit op een ruime overloop van ca. 4.20 x 2.60 met dakkapel en plaatsing van de airco-installatie. Vanaf de overloop zijn 4 slaapkamers te bereiken. De kleinste slaapkamer ligt aan de voorzijde van het pand en meet ca. 3.50/2.50 x 2.70/1.55 m, oftewel ca. 8,5 m2. Daarnaast ligt de tweede slaapkamer van ca. 3.40 x 3.30 m. Slaapkamer drie van ca. 4.40/33.35 x 3.30/1.70, oftewel ca. 13 m2 is gelegen aan de zijgevel en heeft een dakkapel. Slaapkamer vier van ca. 6.20 x 3.50 m is de master bedroom op de verdieping! Vanuit deze slaapkamer is er toegang naar een grote bergzolder van ca. 8.50 x 6.20 m. Deze ruimte kan ook benut worden voor bijvoorbeeld een extra slaapkamer met desgewenst een badkamer.

BEGANE GROND TUSSENGELEGEN WOONGEDEELTE
Via de grote hal van de voorbouw of rechtstreeks via de buitendeur naar de eetkamer kom je het tussengelegen woongedeelte binnen. Wij lopen via de eetkamer naar binnen en komen dan in een riante ruimte van ca. 62 m2 waarin de eetkamer, de woonkamer en de open keuken zijn gesitueerd. De gehele ruimte is voorzien van een luxe vloerafwerking met marmeren plavuizen. De woonkamer is voorzien van een hoogwaardige houtkachel en een airco-installatie. De open keuken beschikt over een inbouwkeuken in L-opstelling met inbouwapparatuur (inductiekookplaat, vlakscherm afzuigkap, oven, koelkast en vaatwasser). Naast de woonkamer bevindt zich de geheel betegelde badkamer van ca. 3.00 x 3.25 m, voorzien van een wastafelmeubel, een inloopdouche en een wandcloset. Via de eetkamer loop je naar de slaapkamer van ca. 4.90 x 3.55 m. Van daaruit is de was- annex cv-ruimte van ca. 4.90 x 1.95 m te bereiken. Hier bevinden zich de witgoedaansluitingen en de uitgebreide meterkast (voor de gehele woning) inclusief krachtstroom, alsmede de cv-ketels voor de voorbouw (Nefit Excellent HR combiketel uit ca. 2000, eigendom) en het tussengelegen woongedeelte (Remeha Avanta HR combiketel uit ca. 2020, eigendom). De wasruimte staat weer in verbinding met de grote hal van het woongedeelte aan de voorzijde.

BEGANE GROND AANLEUNWONING
De aanleunwoning is toegankelijk via een buitendeur in de zijgevel uitkomend in de woonkamer of inpandig via de eetkamer van het tussengelegen woongedeelte. Wij lopen naar de aanleunwoning via de eetkamer en komen dan eerst in de wasruimte annex berging van ca. 4.90 x 1.85 m. In deze ruimte zijn de witgoedaansluitingen geplaatst en bevindt zich de moderne tussengroepenkast en de Nefit HR Economy cv-combiketel (bouwjaar ca. 2000 en eigendom). Vanuit deze ruimte kom je in de woonkamer met open keuken van in totaal ca. 47 m2. Deze gehele ruimte is voorzien van een luxe vloerafwerking met marmeren plavuizen. De open keuken is voorzien van een inbouwkeuken in T-opstelling met granieten werkblad en inbouwapparatuur (inductiekookplaat, afzuigkap en koelkast). Vanuit het keukengedeelte is er toegang naar de slaapkamer van ca. 4.30 x 3.70 m, voorzien van een vaste kastenwand en naar de geheel betegelde badkamer van ca. 2.85 x 2.35 m, voorzien van een wastafelmeubel, een ligbad/douchecombinatie, een wandcloset en een handdoekradiator.

KORT SAMENGEVAT
• Karakteristieke vrijstaande langgevelboerderij;
• Landelijk gelegen in het gehucht Brachterzijde;
• Riant kavel van 1.328 m2;
• Casco gerenoveerd;
• Energielabel C, geldig tot 17-11-2032;
• Maar liefst ca. 380 m2 vloeroppervlakte;
• Inclusief aanleunwoning;
• Veel gebruiksmogelijkheden;
• Geschikt voor mantelzorg;
• Ideaal voor bedrijf aan huis;
• Geschikt voor Bed & Breakfast.

OMGEVING
Sint Joost is een klein kerkdorp in Midden-Limburg met circa 1.450 inwoners en valt onder de gemeente Echt-Susteren. Brachterzijde is een klein landelijk gehuchtje ten noorden van Sint-Joost. De voorzieningen in Sint-Joost zijn natuurlijk beperkt, alhoewel er wel een basisschool aanwezig is. Voor de dagelijkse boodschappen en/of winkelen kun je uitstekend terecht in de nabijgelegen plaatsen Echt of Maasbracht. De omgeving Brachterzijde bestaat uit fraaie landerijen en bosrijke gebieden. Ideaal voor heerlijk wandelen of fietsen. Brachterzijde ligt op korte afstand van het verkeersknooppunt Vonderen alwaar zich de aansluitingen bevinden met de A73 richting Roermond, Venlo, Nijmegen en A2 richting Eindhoven of Heerlen, Maastricht, Aken en Luik. Het treinstation Echt ligt op ca. 3,7 km afstand. De dichtstbijzijnde bushalte ligt op ca.1,9 km afstand.

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste"). De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 6 tot 8 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst. De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren. Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
WONINGGEGEVENS
Type: vrijstaande woonboerderij
Bouwjaar: 1885 (hoofdbouw); 2000 (aanbouw)
Woonoppervlakte: ca. 327 m2
Inhoud: ca. 1.148 m3
Perceelsoppervlakte: 1.328 m2

ENERGIE
Isolatie: dubbele beglazing, dakisolatie en deels spouwisolatie
Verwarming/water : 3 cv-combiketels (2x 2000 en 1x 2020), eigendom
Energielabel (definitief): C, geldig tot 17-11-2032
Energieverbruik: voorschotnota gas en electra: n.n.b.
BINNEN
Staat onderhoud: goed
Kamers: 13
Slaapkamers: 6
Sanitaire voorzieningen: luxe, 3 badkamers
Keuken: eenvoudig, landelijk

BUITEN
Staat onderhoud: goed
Staat schilderwerk: n.v.t.
Uitzicht: akkerland (voorzijde) en omliggende bebouwing
Garage: n.v.t.; veel parkeerruimte op eigen erf
Neem contact op