Klimmen – Hellebeukerweg 25 B42
5 juni 2023
Sint Joost – Brachterzijde 13
20 juni 2023
Verkocht

Berg en Terblijt - Leijstenstraat 5

Omgeven door het schitterende Zuid-Limburgse heuvellandschap ligt het dorp Vilt, geografisch gesitueerd tussen Maastricht en Valkenburg aan de Geul. Een geliefde locatie voor heerlijk en rustig wonen! In Vilt ligt deze goed onderhouden, te moderniseren halfvrijstaande eengezinswoning met 3 slaapkamers (mogelijkheid tot 4), royale terrasoverkapping, grote garage en ommuurde achtertuin gelegen op het westen met houten tuinhuis. Wil jij graag landelijk wonen in een huis dat je helemaal naar jouw smaak kunt inrichten, dan moet je beslist komen kijken. Je bent van harte welkom!

VERKOCHT

Bouwjaar: 1968
Perceel: 285 m2
Inhoud: ca. 552 m3
Woonoppervlakte: ca. 116 m2
Energielabel: D, geldig tot 05-06-2032
 
MEDIA
PLATTEGRONDEN
OMSCHRIJVING
Omgeven door het schitterende Zuid-Limburgse heuvellandschap ligt het dorp Vilt, geografisch gesitueerd tussen Maastricht en Valkenburg aan de Geul. Een geliefde locatie voor heerlijk en rustig wonen! In Vilt ligt deze goed onderhouden, te moderniseren halfvrijstaande eengezinswoning met 3 slaapkamers (mogelijkheid tot 4), royale terrasoverkapping, grote garage en ommuurde achtertuin gelegen op het westen met houten tuinhuis. Wil jij graag landelijk wonen in een huis dat je helemaal naar jouw smaak kunt inrichten, dan moet je beslist komen kijken. Je bent van harte welkom!

BEGANE GROND
Via de oprit (met een totale lengte van ca. 17,5 m!) kom je bij de entree van deze woning. Je komt binnen in een royale ontvangsthal met gastentoilet, meterkast, gesloten trap naar de verdieping en toegang naar een kelderkast en naar de woonkamer. Het gastentoilet is geheel betegeld en voorzien van een staand closet en fonteintje. De meterkast omvat 4 groepen (met smeltzekeringen). De praktische kelderkast is gelegen onder de trap. Hier is ook de cv-combiketel geplaatst (Nefit Proline HRC24 CW3, bouwjaar 2011 en eigendom). Vanuit de hal loop je naar de doorzonwoonkamer van ca. 7.60 x 3.80 m, voorzien van veel lichtinval, een neutrale tegelvloer, een groot raam aan de voorzijde en een glazen pui met dubbele openslaande tuindeuren aan de achterzijde en 2 convectorputten aan voor- en achterzijde (dus geen radiatoren). De woonkamer is verbonden met een open keuken van ca. 3.15 x 2.50 m met eveneens een tegelvloer is een eenvoudige inbouwkeuken geplaatst uit 1995, voorzien van spoelbak, 4-pits gaskookplaat, afzuigkap, oven, magnetron, vaatwasser, koelkast en apothekerskast. Zowel vanuit de keuken (loopdeur) als vanuit de woonkamer (openslaande tuindeuren) is de achtertuin bereikbaar en kom je eerst in de royale aluminium terrasoverkapping van ca. 6.30 x 3.00 m. Erg handig als het tijdens een zonnige dag plotseling gaat regenen! De achtertuin van ca. 14.00 x 6.50 m is gelegen op het westen dus in de loop van de ochtend tot en met zonsondergang heb je de volle zon! De gehele achtertuin is ommuurd, volledig onderhoudsvrij aangelegd c.q. bestraat en er is een afsluitbare deur naar de oprit. Daarnaast is er achter in de tuin een goed onderhouden houten tuinhuis van ca. 4.00 x 3.00 m geplaatst. De voortuin van ca. 7.00 x 6.50 m is verzorgd aangelegd en grenst aan een rustige straat. Aan het einde van de lange (ca. 17,5 m!) oprit ligt een halfsteens gemetselde garage van maar liefst bijna 11 meter diep en in breedte variërend van 3.00 tot 3.20 m. Ideaal natuurlijk voor iemand met een ruimtevragende hobby of voor een bedrijf aan huis.

VERDIEPING
Via de gesloten trap in de hal op de begane grond loop je naar de royale overloop op de verdieping. Hier is in een nis de witgoedaansluiting geplaatst. Vanaf de overloop zijn de slaapkamers en de badkamer bereikbaar en is er in de ruimte waar zich oorspronkelijk de badkamer bevond een portaal gemaakt met een vaste trap naar de zolderverdieping. De badkamer van ca. 2.50 x 2.40 m is geheel betegeld en voorzien van een wastafel, een ligbad/douchecombinatie en een staand closet met sanibroyeur installatie (deze kan bij de modernisering verplaatst worden omdat deze zich boven het gastentoilet bevindt en door middel van een standleiding aangesloten kan worden op de riolering van het toilet beneden). Er zijn op de verdieping 3 slaapkamers van respectievelijk ca. 12, 12 en 8 m2, allen voorzien van een tegelvloer.

ZOLDER
Via de trap in het portaal loop je naar de zolderverdieping verdeeld in 2 ruimtes van ca. 3.80 x 3.80 m en ca. 3.80 x 2.50 m, beide voorzien van een dakraampje. Door de nokhoogte van ca. 2.45 m kun je hier uitstekend een 4e slaapkamer realiseren. Aan beide zijden van beide kamers bevinden zich royale bergingen met schuifdeuren en met in totaal ca. 23 m2 oppervlakte.

KORT SAMENGEVAT
• Rustig wonen in een geliefd dorp;
• Het schitterend heuvelland op loopafstand;
• Te moderniseren eengezinswoning met veel potentie;
• Goede staat van onderhoud;
• Kunststof kozijnen met dubbel glas;
• Volledig voorzien van witte rolluiken;
• Comfortabele woonkamer met veel lichtinval;
• Open keuken;
• Grote aluminium terrasoverkapping;
• Grote garage, ook geschikt voor bedrijf aan huis;
• Drie slaapkamers, eenvoudig uit te breiden naar 4;
• Grote zolderverdieping;
• Deels voorzien van dakisolatie;
• Energielabel: D, geldig tot 05-06-2032.

OMGEVING
Berg en Terblijt is een voormalige gemeente in Zuid-Limburg. Deze gemeente bestond uit de kernen Berg, Terblijt, Vilt en Geulhem. Ze werd op 1 januari 1982 opgeheven bij de gemeentelijke herindeling van Zuid-Limburg en samengevoegd met Valkenburg-Houthem waarmee de huidige gemeente Valkenburg aan de Geul ontstond. Het dorp Vilt telt ongeveer 1.000 inwoners en is omgeven door het mooie Zuid-Limburgse heuvellandschap waardoor je vanuit deze woning prachtige wandelingen of fietstochten kunt maken. In het aangrenzende Berg (op ca. 1km afstand) kun je uitstekend terecht voor alle basisvoorzieningen (supermarkt, basisschool, huisarts, tandarts etc.). Door de ligging van Vilt nabij de provinciale weg ben je in vanuit huis in no-time in Maastricht, in Valkenburg aan de Geul of bij de aansluiting met de autosnelweg A2 richting Luik, Eindhoven, Heerlen of Aken. Voor het openbaar vervoer is er op loopafstand een bushalte. Het dichtstbijzijnde treinstation is gelegen in Houthem op ca. 4,5 km afstand.

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste"). De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 6 tot 8 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst. De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren. Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
WONINGGEGEVENS
Type: halfvrijstaand
Bouwjaar: 1968
Woonoppervlakte: ca. 114 m2
Inhoud: ca. 552 m3
Perceelsoppervlakte: 285 m2

ENERGIE
Isolatie: dubbele beglazing; deels dakisolatie
Verwarming/water : Nefit Proline HRC24 CW3 cv-combiketel, 2011
Energielabel: D, geldig tot 05-06-2032
BINNEN
Staat onderhoud: goed (gedateerd)
Kamers: 6
Slaapkamers: 3
Sanitaire voorzieningen: gedateerd
Keuken: eenvoudig (1995), gedateerd

BUITEN
Staat onderhoud: goed
Staat schilderwerk: n.v.t.
Uitzicht: woonwijk
Garage: ja, groot
Neem contact op