Sint Joost – Brachterzijde 13
20 juni 2023
Hulsberg – Irenestraat 25
13 oktober 2023
Verkocht
1931

Stevensweert - Singelstraat Oost 4

In de prachtige historische kern van het vestingstadje Stevensweert (Midden-Limburg) ligt deze buitengewoon karakteristieke en sfeervolle woning uit 1800. Op de buitengevels na is dit pand in 2022 met liefde en passie volledig nieuw opgetrokken. Instapklare nieuwbouw in een historische verpakking! Alles is tot in het kleinste detail en met goedkeuring van de gemeente uitgevoerd met de beste materialen. De woning beschikt over een riante leefruimte van ca. 54 m2 op de begane grond en 3 prachtige slaapkamers met een moderne, grote badkamer op de verdieping. Het energielabel is C met een promotiemogelijkheid naar A door toepassing van minimaal 10 zonnepanelen. Is jouw interesse gewekt? Laat het ons weten, je bent van harte welkom om deze unieke woning te komen bekijken!

VERKOCHT

Bouwjaar: 1800, volledige renovatie: 2022
Perceel: 160 m2
Inhoud: 481 m3
Woonoppervlakte: 128 m2
 
MEDIA
OMSCHRIJVING

In de prachtige historische kern van het vestingstadje Stevensweert (Midden-Limburg) ligt deze buitengewoon karakteristieke en sfeervolle woning uit 1800. Op de buitengevels na is dit pand in 2022 met liefde en passie volledig nieuw opgetrokken. Instapklare nieuwbouw in een historische verpakking! Alles is tot in het kleinste detail en met goedkeuring van de gemeente uitgevoerd met de beste materialen. De woning beschikt over een riante leefruimte van ca. 54 m2 op de begane grond en 3 prachtige slaapkamers met een moderne, grote badkamer op de verdieping. Het energielabel is C met een promotiemogelijkheid naar A door toepassing van minimaal 10 zonnepanelen. Is jouw interesse gewekt? Laat het ons weten, je bent van harte welkom om deze unieke woning te komen bekijken!

BEGANE GROND
Zeg nou zelf als je voor deze woning staat, het is een plaatje! We gaan naar binnen en komen in een ruime ontvangsthal van ca. 4.05 x 3.75 m waarbij historisch-oud en modern- nieuw harmonieus zijn samengebracht. In de hal is aanwezig een modern, betegeld gastentoilet met wandcloset en voorbereiding voor een fonteintje, een nieuwe, zeer uitgebreide meterkast met 15 groepen en een hardhouten open trap naar de verdieping. Vanuit de hal heb je toegang naar de woonkamer/leefkeuken en naar buiten naar het overdekte terras en de grote stadstuin. We gaan naar de woonkamer die in open verbinding staat met de leefkeuken en zo een aangename living vormt van in totaal ca. 54 m2. Door de vele raampartijen is er veel lichtinval. Bij de renovatie is de gehele begane grondvloer voorzien van een nieuwe betonnen constructievloer met dubbele vloerisolatie, overal vloerverwarming (ook in de hal en het toilet) met een antraciet grindvloer afwerking. Vanuit de woonkamer is er een toegang naar buiten naar de kleine knusse stadstuin van ca. 7.25 x 2.15 m met ligging op het zuidwesten. De open leefkeuken van ca. 7.35 x 3.75/3.45 m is een paradijs voor de ware kookliefhebber. Natuurlijk is ook hier alles nieuw. Centraal staat het grote kookeiland met een luxe Bora inductiekookplaat met downdraft afzuigsysteem, een geïntegreerde AEG vaatwasser, in het werkblad geïntegreerde stopcontacten en de nodige lades en kasten. In het verlengde van het kookeiland bevindt zich een vaste eettafel. Rondom dit alles kunnen 14 personen comfortabel plaatsnemen! Tegen de achtergevel is een losse keukenunit geplaatst met veel kastruimte en een werkblad. Aan de andere zijde van het kookeiland is nog een keukenunit geplaatst waarin naast veel kastruimte en een klein werkblad met spoelbak zich de volgende inbouwapparatuur bevindt: een 8-liter Quooker, een AEG XXL vrieskast, een AEG XXL koelkast, een AEG oven en een AEG oven-magnetroncombinatie. Last but not least is er in de keuken een nieuwe MaxiCool 5 kW airco-unit geplaatst! Zowel via de hal als via de keuken kun je naar buiten naar de grote stadstuin van ca. 55 m2 inclusief een gezellig overdekt terras van ca. 3.95 x 3.60 m, gelegen onder het nieuwe hoofddak van de woning. Vanuit dit terras is er een extra (geïsoleerde) bergzolder van ca. 3.75 x 3.30 m bereikbaar. In de authentieke, gemetselde stadsmuur rondom de grote stadstuin bevindt zich een dubbele openslaande houten poort uitkomend op de Fort Forelstraat en een houten loopdeur uitkomend op de Singelstraat Oost.

VERDIEPING
Vanaf de overloop (met plaatsing nieuwe MaxiCool 5 kW airco-unit) zijn de 3 slaapkamers, de badkamer en het separate toilet te bereiken. De geheel betegelde luxe badkamer van ca. 9 m2 beschikt over een wastafelmeubel met dubbele spoelbak, een whirlpool, een riante inloop(regen)douche en witgoedaansluitingen. Het separate toilet is voorzien van een wandcloset. De eerste slaapkamer (achterzijde) van ca. 9 m2 heeft een plafondhoogte van ca. 2.40 m. De tweede en derde slaapkamer van ca. 12,5 en 13,5 m2 hebben beide direct zicht op de fraaie dakconstructie en daardoor een plafondhoogte die oploopt tot ca. 4.00 m! De gehele verdieping (m.u.v. de badkamer en het toilet) is voorzien van gladgestucte wanden voorzien van afwasbare coating en antraciet grindvloer op een dubbel geïsoleerde verdiepingsvloer.

ZOLDER
Via een 3-delige houten vlizotrap vanaf de overloop is een praktische bergzolder bereikbaar van ca. 5.50 x 3.85/3.70 m waarvan eveneens de houten vloer is geïsoleerd. Hier is de Nefit HR Trendline CW5 combiketel geplaatst (bouwjaar ca. 2022, eigendom).

KORT SAMENGEVAT
• Unieke locatie in historische kern van Stevensweert;
• Gelegen aan verkeersluw straatje;
• Karakteristieke, sfeervolle architectuur;
• In 2022 volledig nieuw opgetrokken (m.u.v. de buitengevels);
• Volledig nieuw dak met 10cm dakisolatie;
• Spouwisolatie; voorzetwanden met isolatie; vloerisolatie (alle woonlagen);
• Nieuwe hardhouten kozijnen met HR++ beglazing;
• Volledig nieuwe inrichting (keuken, sanitair, leidingwerk, meterkast etc.);
• Luxe Enzo schakelmateriaal (dimbaar en softtouch) in gehele woning;
• Airconditioning aanwezig (2x MaxiCool 5,0 kW);
• Energieverbruik: conform offerte Essent d.d. 28.08.23: gas en elektra 225,-/mnd;
• Twee ommuurde stadstuinen met maximale privacy;
• Op loopafstand van het waterrijk buitengebied en de jachthaven.

OMGEVING
Stevensweert is een historisch vestingstadje op een eiland tussen twee Maasarmen, de Grensmaas en de Oude Maas. De vesting is in 1633 (tijdens de Tachtigjarige Oorlog) door de Spanjaarden gesticht. Het markante stratenplan herinnert aan de tijden van de versterking, als spaken in een wiel lopen de straten naar het middelpunt. Stevensweert ligt in een prachtig gebied waar je de historie weer kunt beleven en waar het heerlijk recreatief vertoeven is! De omringende maasplassen zijn een speelterrein voor zeil- en motorboten en voor surfers en zwemmers, met diverse dagstranden en jachthavens. Stevensweert kent een rijk verenigingsleven met diverse sportverenigingen (bron: VVV).
Stevensweert beschikt over tal van gezellige cafés en restaurantjes. Voor de dagelijkse boodschappen kun je uitstekend terecht in het nabijgelegen Maasbracht (5 min.), Echt (9 min.) of Maaseik (15 min.) in België. Op 5 minuten loopafstand ligt een basisschool (De Maasparel). De aansluiting met de autosnelweg A2 richting Eindhoven of Maastricht en A73 richting Roermond of Nijmegen is snel te bereiken.

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste"). De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 6 tot 8 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst. De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren. Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
WONINGGEGEVENS
Type: halfvrijstaande woning
Bouwjaar: 1800, volledige renovatie: 2022
Woonoppervlakte: 128 m2
Inhoud: 481 m3
Perceelsoppervlakte: 160 m2

ENERGIE
Isolatie: volledige isolatie
Verwarming/water : Nefit HR Trendline CW5 combi, 2022, eigendom
Energielabel: C, geldig tot 23.08.2033
Energieverbruik: offerte Essent d.d. 29.08.23 gas en electra: 225,-/mnd
BINNEN
Staat onderhoud: uitstekend
Kamers: 5
Slaapkamers: 3
Sanitaire voorzieningen: modern luxe sanitair (2022)
Keuken: modern luxe (2022)

BUITEN
Staat onderhoud: uistekend m.u.v. enig nog uit te voeren voegwerk
Staat schilderwerk: uitstekend (2022)
Stadstuinen: gelegen op het zuid-oosten en zuid-westen
Uitzicht: historisch centrum
Garage: n.v.t.; wel parkeermogelijkheid op eigen erf
Neem contact op