Maastricht – Désiré Leesensstraat 5
2 maart 2023
Klimmen – Hellebeukerweg 25 B34
4 april 2023
Verkocht

Elsloo - Burg. Eussenstraat 35

Deze prachtige vrijstaande en energiezuinige woning uit 1999 maakt deel uit van een exclusief project van 4 identieke woningen ontworpen door een gerenommeerde Limburgse architect. Er is bewust gekozen voor een karakteristieke, moderne architectuur voor zowel het interieur als ook het exterieur en dat maakt deze woning uniek! Gelegen op een riant perceel van ca. 500 m2 in een geliefde woonomgeving in Elsloo. U bent van harte welkom voor een uitgebreide bezichtiging!

VERKOCHT

Bouwjaar: 1999
Perceel: 499 m2
Inhoud: 581 m3
Woonoppervlakte: 137 m2
Energielabel: C, geldig tot 06-03-2033
 
MEDIA
PLATTEGRONDEN
OMSCHRIJVING

Deze prachtige vrijstaande en energiezuinige woning uit 1999 maakt deel uit van een exclusief project van 4 identieke woningen ontworpen door een gerenommeerde Limburgse architect. Er is bewust gekozen voor een karakteristieke, moderne architectuur voor zowel het interieur als ook het exterieur en dat maakt deze woning uniek! Gelegen op een riant perceel van ca. 500 m2 in een geliefde woonomgeving in Elsloo. U bent van harte welkom voor een uitgebreide bezichtiging!

BEGANE GROND
De unieke architectuur valt niet te missen als u naar de voordeur loopt om de woning te komen bekijken. De moderne en nog immer actuele kubusvorm is gecombineerd met een hoge opbouw met overstekend lessenaarsdak. Aanvullend is er bewust gekozen voor niet standaard bouwconstructies zoals een setback van de begane grond ten opzichte van de verdieping alsmede diverse overstekken in het metselwerk om de woning ook daarmee een exclusief en uniek karakter mee te geven. U komt de woning binnen in de hal van waaruit u middels een volledig glazen deur toegang heeft naar de riante living met open keuken. In de hal bevindt zich het geheel betegelde gastentoilet met wandcloset en fonteintje alsmede de moderne meterkast met o.a. 9 groepen (zekeringautomaten) en glasvezelkabelaansluiting. De living van in totaal ca. 62 m2 (inclusief de open keuken) bestaat uit een eetkamer en een zitkamer die door een open trap naar de verdieping als room divider van elkaar gescheiden zijn. De gehele woning is met uitzondering van de garage voorzien van een natuurstenen vloerbedekking (luxe Indiase leisteen) met vloerverwarming als hoofdverwarming! Daarnaast is de gehele woning energiezuinig door toepassing van volledige isolatie en hardhouten kozijnen met HR dubbele beglazing. De comfortabele zitkamer van ca. 6.10 x 4.90 m, gelegen aan de achterzijde van de woning, kenmerkt zich door veel lichtinval met dank aan de grote, tot aan het maaiveld reikende raampartijen inclusief een ca. 3.80 m brede schuifpui. Tevens is in de zitkamer een houtkachel geplaatst die ter overname wordt aangeboden. Gescheiden van elkaar door de open trap komt u aan de andere zijde daarvan in de eetkamer van ca. 4.30 x 4.80/3.67 m met eveneens een heerlijke hoeveelheid lichtinval. Centraal gelegen ten opzichte van de zit- en eetkamer bevindt zich de open keuken van ca. 3.00 x 2.90 m met een loopdeur naar het terras in de achtertuin en met een inpandige toegang naar de bijkeuken en garage. De keuken is voorzien van een luxe inbouwinstallatie in hoekopstelling uit 1999 met een granieten werkblad en inbouwapparatuur (keramische kookplaat met rvs-afzuigkap, oven/magnetroncombinatie, koelkast en vaatwasser). In de aangrenzende bijkeuken van ruim 6 m2 zijn de witgoedaansluitingen ondergebracht en bevindt zich de cv-ketel (Nefit HR Ecomline) en warmwaterboiler (Nefit 120liter), beiden in eigendom en met bouwjaar 1999. Via de bijkeuken loopt u naar de inpandige garage van maar liefst 6.90 x 3.00 m en voorzien van een geïsoleerde kantelpoort, een watervoorziening met stortbak en een loopdeur naar de achtertuin. De ruime, brede oprit biedt plaats aan meerdere auto’s. We lopen via de garage naar de diepe achtertuin (max. 34 meter) gelegen op het noordoosten en bestaande uit een royaal terras bij de woning en een siertuin met gazon, grote vijverpartij en een houten tuinhuis van ca. 3.65 x 3.65 m. Naast de garage bevindt zich een grote, praktische carport van ca. 7.30 x 2.25 m met afsluitbare toegangsdeuren.

VERDIEPING
Via de open trap vanuit de living komt u op de overloop annex gang op de verdieping. Ook op de overloop is er, bijna vanzelfsprekend, veel lichtinval. Zeer kenmerkend en buitengewoon fraai op de verdieping zijn de door het lessenaarsdak oplopende plafondhoogtes tot maar liefst ca. 3.40 m op zowel de slaapkamers als op de badkamer. De comfortabele master bedroom van ca. 4.80 x 3.40 m bevindt zich aan de achterzijde van de woning. Aangrenzend is de tweede slaapkamer van ca. 3.50 x 2.50 m gelegen die momenteel is ingericht als garderobekamer met 2 vaste kastenwanden. De geheel betegelde royale badkamer van ruim 9 m2 beschikt over een wastafelmeubel, een inloopdouche, wandcloset en een handdoekradiator. De derde slaapkamer van ca.3.90 x 2.40 m is gelegen aan de voorzijde van de woning. Zowel de slaapkamers als de badkamer zijn voorzien van handbediende sunscreens. De huidige slaapkamers beschikken bovendien al over een inpandige voorbereiding voor het aansluiten van aircondtioning. Mocht u de verdieping ten behoeve van bijvoorbeeld meer slaapkamers wensen uit te breiden? Constructief is dat redelijk eenvoudig realiseerbaar doordat het dak van de gehele laagbouw al bestaat uit een gewapende betonnen systeemvloer.

KORT SAMENGEVAT
• Gewilde, ruim opgezette woonlocatie;
• Royaal en diep perceel van ca. 500 m2;
• Vrijstaande woning met unieke architectuur;
• Veel leefruimte met veel lichtinval;
• Drie comfortabele slaapkamers en royale badkamer;
• Tot maar liefst ca. 3.40 m hoogte oplopend plafond op de verdieping;
• Grote, inpandige garage en een carport;
• Energiezuinige woning door volledige isolatie (Rc= minimaal 2,5m2K/W);
• Energieverbruik/jaar: gas 1.145 m3 en stroom 2.819 kWh (06-21 t/m 06-22);
• Energielabel C, geldig tot 06-03-2033;
• Veel leefruimte en veel lichtinval;
• Constructief eenvoudig uit te breiden indien gewenst.

OMGEVING
Elsloo (in het Limburgs: Aelse) is een dorp aan de Maas en het Julianakanaal in de gemeente Stein in het zuiden van de Nederlandse provincie Limburg. De kern Elsloo telt circa 8.365 inwoners. Wist u dat Elsloo het oudste boerendorp is in Nederland? Daarvoor gaan we zelfs terug in de tijd tot rond 5.000 voor Chr. Het oorspronkelijke Elsloo ligt in het zuidwestelijk deel van de huidige plaats. Deze oude kern is ondanks de sterke groei van het dorp toch in min of meer oorspronkelijke staat bewaard gebleven en heeft sinds 1971 de status van beschermd dorpsgezicht. Elsloo beschikt over een ruim voldoende voorzieningenniveau. Door de ligging nabij de plaatsen Stein, Geleen en Beek zijn er altijd winkels, scholen, medische voorzieningen en sport- c.q. recreatieverenigingen in overvloed voorhanden. Qua aansluitingen met openbaar vervoer en autosnelweg ligt de aangeboden woning super centraal. Het NS-spoorwegstation Beek-Elsloo ligt op 1,2 km afstand. De aansluiting met de autosnelweg A2 richting Sittard-Roermond-Weert-Eindhoven of Heerlen-Maastricht-Aken ligt op slechts 1 km afstand!

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste"). De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 6 tot 8 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst. De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren. Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
WONINGGEGEVENS
Type: vrijstaand
Bouwjaar: 1999
Vloeroppervlakte: 137 m2
Inhoud: 581 m3
Perceelsoppervlakte: 499 m2

ENERGIE
Isolatie: volledig geïsoleerd
Verwarming/water : Nefit Proline HR cv-ketel met 120l gasboiler, 1999, eigendom
Energielabel: in behandeling
Energieverbruik/jaar: Gas 1.145 m3; Elektra 2.829 kWh (2022)
BINNEN
Staat onderhoud: goed m.u.v. krimpscheuren binnen
Kamers: 7
Slaapkamers: 3
Sanitaire voorzieningen: luxe, 1999
Keuken: luxe, 1999

BUITEN
Staat onderhoud: goed m.u.v. krimpscheur pleisterwerk-metselwerk verdieping
Staat schilderwerk: goed
Tuin: achtertuin, gelegen op het noordoosten
Uitzicht: woonomgeving
Garage: inpandig
Neem contact op