Heerlen – Roebroekweg 50
30 april 2022
Nijswiller – Rijksweg 43
4 juni 2022
Verkocht
40-DSCF827625-DSCF8243

Nuth - Stationstraat 218

In het centrum van Nuth gelegen karakteristiek en goed onderhouden, tussengelegen vooroorlogs woonhuis met riant dakterras en een inhoud van bijna 900 m3! De totale vloeroppervlakte bedraagt ca. 279 m2 en is zelfs nog inpandig uit te breiden naar ca. 324 m2! Het pand is vakkundig gerenoveerd en deels gemoderniseerd. Te gebruiken als woonhuis, woonhuis met winkel, kantoor of praktijk op de begane grond of in zijn geheel als kantoorpand. In het bezit van een definitief energielabel C voldoet dit pand nu al aan de verplichte isolatienorm voor kantoorpanden vanaf 2023! Kom gerust kijken om nader kennis te maken met de kwaliteit en veelzijdigheid van dit prachtige pand!

Vraagprijs 315.000,- k.k.

Bouwjaar: 1905; renovatie en modernisering vanaf 1986
Perceel: 113 m2
Inhoud: 877 m3
Woonoppervlakte: 241 m2
 
MEDIA
PLATTEGRONDEN
OMSCHRIJVING
In het centrum van Nuth gelegen karakteristiek en goed onderhouden, tussengelegen vooroorlogs woonhuis met riant dakterras en een inhoud van bijna 900 m3! De totale vloeroppervlakte bedraagt ca. 279 m2 en is zelfs nog inpandig uit te breiden naar ca. 324 m2! Het pand is vakkundig gerenoveerd en deels gemoderniseerd. Te gebruiken als woonhuis, woonhuis met winkel, kantoor of praktijk op de begane grond of in zijn geheel als kantoorpand. In het bezit van een definitief energielabel C voldoet dit pand nu al aan de verplichte isolatienorm voor kantoorpanden vanaf 2023! Kom gerust kijken om nader kennis te maken met de kwaliteit en veelzijdigheid van dit prachtige pand!

SOUTERRAIN
Vanuit de hal van de woning te bereiken authentieke provisiekelder van ca. 4.60 x 3.60 m met een stahoogte van circa 1.95 m.

BEGANE GROND
De begane grond heeft een bruto vloeroppervlakte van in totaal maar liefst bijna 100 m2. Hier kun je werkelijk van alles mee! Je eigen privébibliotheek, hobby- of fitnessruimte, je eigen kunstatelier, inrichten als privé-gastenverblijf of als winkel-, kantoor- of praktijk aan huis, het zijn slechts enkele suggesties. Het pand beschikt over een video-intercom-belsysteem voor de bovenwoning. Al het leidingwerk is in de gehele woning gerenoveerd (gas, water en licht) en airconditioning (uit 2019) is hier uiteraard ook aanwezig. Op de begane grond bevindt zich een kitchenette van ca. 4.40/4.00 x 2.50 m met een modern toilet met wandcloset en een berging waar de cv-combiketel voor de begane grond is geplaatst (Remeha Avanta HR combi uit 2007, eigendom). Via de multifunctionele ruimte is er toegang naar de bovenwoning via een royale en sfeervolle hal van ca. 5.20 x 2.15 m2, voorzien van moderne plavuizen, een garderobenis en een prachtige, authentieke bordestrap naar de verdieping.

VERDIEPING 1
Vanaf een royale overloop is de woonkamer bereikbaar van ca. 40 m2, inclusief de open keuken. Voorzien van een massief eiken plankenvloer, moderne glad-stucwerk wand- en plafondafwerking, een airconditioninginstallatie uit 2019, dubbele beglazing en sunscreens is het wooncomfort hier uiterst aangenaam! De open keuken beschikt over een zeer uitgebreide keukeninstallatie uit 2011, bestaande uit 2 losse units met zwarte hoogglans panelen en voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur (5-pits inductiekookplaat, vaatwasser, oven, oven/magnetroncombi, warmhoudlade, koffiezetautomaat en Amerikaanse koelkast). Grenzend aan de keuken bevindt zich een heerlijk dakterras van in totaal ca. 43 m2 met bezonning vanaf de middag tot en met zonsondergang! Vanaf de overloop is er eveneens toegang naar de splinternieuwe en geheel betegelde luxe badkamer van ca. 8,5 m2. Deze beschikt over luxe 60 x 60 cm vloer- en wandtegels, vloerverwarming, een wandcloset, een XXL-wastafelmeubel en een comfortabele, grote inloopregendouche met als gimmick een ingebouwde sunshower, die je tijdens het douchen door middel van de Uv-straling van zonlicht voorziet voor heerlijke ontspanning, een bruin kleurtje en als bonus de aanmaak van vitamine D! Naast de badkamer is een eveneens splinternieuw gastentoilet gesitueerd, dat met dezelfde luxe is afgewerkt als de badkamer en is voorzien van een modern wandcloset en vloerverwarming. Last but not least is er vanaf de overloop ook nog een slaapkamer van ca. 4.75 x 2.90 m aanwezig, ook te benutten als rustige thuiswerkplek of bijvoorbeeld als speelkamer voor de kinderen.

VERDIEPING 2
Via een tweede bordestrap arriveer je op de overloop van de tweede verdieping. Deze beschikt over een open zithoek van ca. 2.90 x 2.90 m met Velux dakraam. Vanaf de overloop is er toegang naar 3 ruime slaapkamers. De eerste slaapkamer van ca. 17 m2 ligt aan de voorzijde van het pand en heeft een dakkapel. De tweede slaapkamer van ca. 18 m2 ligt ook aan de voorzijde van het pand, heeft eveneens een dakkapel en daarnaast twee separate bergruimtes, waarvan in één ruimte de cv-ketel is geplaatst (Remeha Avanta HR combi, bouwjaar 2009, eigendom). De derde slaapkamer is met recht de master bedroom. Deze heeft een oppervlakte van maar liefst ca. 23 m2 en is voorzien van een grote dakkapel, een vaste kastenwand en een airconditioning installatie uit 2019. Vanaf de overloop is, indien wenselijk, door middel van het plaatsen van een vlizotrap een ruime bergzolder te realiseren op de derde verdieping.

VERDIEPING 3
Vanaf de overloop is op de derde verdieping door middel van het plaatsen van een vaste trap of een vlizotrap een ruime bergzolder van ca. 45 m2 te realiseren.

KORT SAMENGEVAT
• Uitstekende centrumlocatie op loopafstand van alle voorzieningen;
• Groot woonhuis geschikt voor vele doeleinden;
• Gerenoveerd en deels gemoderniseerd;
• Goede staat van onderhoud;
• Moderne keuken en sanitair;
• Vier slaapkamers;
• Groot dakterras;
• Airconditioning uit 2019 in de gehele woning;
• Kozijnen grotendeels kunststof;
• Deels geïsoleerd; volledig dubbele beglazing;
• Deels rolluiken en sunscreens in de woning;
• Maar liefst 32 zonnepanelen, eigendom;
• Energielabel C, geldig tot 24-07-2031;
• Voldoende (gratis) openbare parkeerruimte tegenover de woning en parkeervergunning voor bewoners verkrijgbaar;
• Op korte afstand gelegen van openbaar vervoer en aansluiting autosnelweg.

OMGEVING
Nuth is een geliefd dorp in Zuid-Limburg waar men graag woont. Centraal en landelijk gelegen tussen de stedelijke gebieden van Heerlen en Sittard-Geleen. Het valt onder de gemeente Beekdaelen en vervult een centrumfunctie voor de talrijke omliggende dorpen en buurtschappen. Daardoor beschikt Nuth over een uitstekend voorzieningenniveau met een groot winkel- en horeca-aanbod, een uitgebreid bedrijventerrein, medische voorzieningen, basisschool en een ruim aanbod aan (sport)verenigingen. Het openbaar vervoer (bus en trein) is op loopafstand bereikbaar en de aansluiting met de autosnelweg Eindhoven-Sittard-Heerlen-Aken ligt op nog geen 5 minuten rijden. Nuth heeft circa 6.500 inwoners (inclusief de omliggende dorpen en buurtschappen) op een oppervlakte van in totaal circa 33 vierkante kilometer! Het voor Zuid-Limburg zo karakteristieke landschap met de vele heuvels en vakwerkboerderijen is in Nuth volop aanwezig. Wie van wandelen en fietsen houdt, komt hier derhalve volledig aan zijn trekken.

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste"). De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 6 tot 8 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst. De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren. Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
WONINGGEGEVENS
Type: tussenwoning
Bouwjaar: 1905
Woonoppervlakte: 241 m2
Inhoud: 877 m3
Perceelsoppervlakte: 113 m2

ENERGIE
Isolatie: dubbele beglazing en dakisolatie
Verwarming/water : 2x Remeha Avanta HR cv-combiketel, eigendom
Energielabel (definitief): C
Energieverbruik: voorschotnota gas en electra: 228,- (incl. teruglevering)
BINNEN
Staat onderhoud: goed
Kamers: 9
Slaapkamers: 4
Sanitaire voorzieningen: luxe, 2020
Keuken: luxe, 2011

BUITEN
Staat onderhoud: goed
Staat schilderwerk: goed (deels kunststof kozijnen)
Dakterras: gelegen op het noord-westen
Uitzicht: bebouwing en groen
Garage: n.v.t., openbaar parkeren
Neem contact op