Bunde – Steinstraat 7
10 oktober 2021
Hoensbroek – Ampèrestraat 18
15 november 2021
Verkocht
35-DSCF201932-DSCF2010

Maastricht - Franciscus Romanusweg 38

Deelgenoot worden van de prachtige Maastrichtse bouwkundige historie staat bij dit karakteristieke monument uit 1906 synoniem voor wonen in stijl met modern wooncomfort door de recente upgrade van het interieur in 2018. Gelegen aan de rand van het stadsdeel “Wyck” op een unieke locatie met uitzicht over het direct tegenover het pand gelegen stadpark “De Griend” en de Maas!

VERKOCHT

Bouwjaar: 1906; renovatie inrichting: 2018; nieuwe hardhouten kozijnen voorgevel: 2020
Perceel: 136 m2
Inhoud: 925 m3
Woonoppervlakte: 225 m2
 
MEDIA
PLATTEGRONDEN
OMSCHRIJVING
Deelgenoot worden van de prachtige Maastrichtse bouwkundige historie staat bij dit karakteristieke monument uit 1906 synoniem voor wonen in stijl met modern wooncomfort door de recente upgrade van het interieur in 2018. Gelegen aan de rand van het stadsdeel “Wyck” op een unieke locatie met uitzicht over het direct tegenover het pand gelegen stadpark “De Griend” en de Maas! Het schitterende herenhuis beschikt naast vele, voor die tijd zo kenmerkende geweldige bouwdetails over maar liefst 6 bouwlagen, een royale living met woonkeuken, 5 tot 6 slaapkamers en 2 badkamers. Na dienst te hebben gedaan als o.a. antiquariaat en verloskundigenpraktijk, is het familiehuis de afgelopen decennia door drie opeenvolgende generaties bewoont. Een uniek pand, wonen op niveau in optima forma!

SOUTERRAIN
Vanuit de hal heeft u toegang naar de authentieke kelders van deze woning. Volledig in baksteen gemetseld, met een troggewelfvloer als plafond (stalen balken met daartussen gemetselde bogen) en een betonnen vloer. De stahoogte is afgestemd op de gemiddelde lengte van de bevolking in die tijd en varieert tussen de ca. 1.77 en 1.80m. Er zijn 3 separate kelderruimtes van resp. ca. 8.83 x 1.70 m (15 m2), ca. 4.20 x 3.36 m (14 m2) en ca. 4.15 x 3.36 m (14 m2). De gas- en watermeters zijn in de kelder geplaatst. De kelders zijn kurkdroog (zelfs tijdens de recente wateroverlast) en worden op natuurlijke wijze geventileerd door 2 kelderlichten in de voorgevel.

BEGANE GROND
Als u de prachtige, nog originele houten voordeur uit 1906 opent komt u in een royale ontvangsthal/gang van ca. 8.63 x 1.70 m, voorzien van een deels nog authentieke terrazzo vloer, glad stucwerk wandafwerking en een prachtig, ca. 3.45 m hoog plafond met diverse ornamenten. In de hal bevindt zich een modern gastentoilet (voorzien van een wandcloset en een fraai fonteinmeubel), een moderne meterkast met 12 groepen (zekeringautomaten) en 3 aardlekschakelaars en last but not least de schitterende olmenhouten bordestrap naar de verdieping. Vanuit de hal kunt u rechtstreeks naar de voorkamer of naar de achterkamer. Beide kamers van respectievelijk ca. 4.20 x 3.36 m en ca. 4.15 x 3.36 m zijn bijzonder sfeervol afgewerkt met opgeschuurde kersenhouten vloerplanken, glad stucwerk wandafwerking, ca. 3.45 m hoge plafonds en in beide kamers een rookkanaalaansluiting voor een kachel. De kamers staan in open verbinding met elkaar en desgewenst kunt u deze afsluiten met nog voorhanden zijnde originele ensuite deuren. Hetzelfde geldt voor de open verbinding van de achterkamer met de in de aanbouw gesitueerde woonkeuken. Met een totaaloppervlakte van ca. 25 m2, veel lichtinval door een gevelbrede glaspui met openslaande tuindeuren en een lichtkoepel alsmede een maatwerk inbouwkeuken met kookeiland, is dit een heerlijke ruimte om in te verblijven. In het zitgedeelte vindt u dezelfde kersenhouten vloerplanken als in de living. Vanaf het feitelijke kookgedeelte is er bewust gekozen voor een strakke moderne betonvloer voor een prefecte aansluiting bij de maatwerk design inbouwkeuken. Deze bestaat uit een prachtig kookeiland met een massief roestvrijstalen werkblad, 5 naadloos geïntegreerde gaskookpitten, een spoelbak, een Quooker en diverse grote greeploze softclose opbergladen in een witte hoogglans afwerking. De afzuigkap bevindt zich in het plafond en is op afstand bedienbaar. Tegenover het kookeiland bevindt zich een grote, eveneens greeploze kastenwand met een donkere houtafwerking als fraai contrast. Hierin geïntegreerd zijn de koelkast, een diepvriezer, een combimagnetron, een oven en de vaatwasser. Via de openslaande tuindeuren in de woonkeuken loopt u naar buiten naar de besloten en sfeervolle, ommuurde stadstuin van ca. 8.10 x 5.30 m. Deze bijzonder sfeervolle buitenruimte is fraai afgewerkt met nieuwe beplanting, kunstgras, hardhouten vloerdelen en tuinverlichting. Vanuit de stadstuin is er toegang naar een kleine, in de aanbouw geïntegreerde buitenberging voorzien van elektra.

VERDIEPING 1
Via de prachtige bordestrap komt u uit op de verdieping waar u eerst rechtsaf gaat naar een tussenruimte waar op een praktische werkhoogte de wasmachine en de wasdroger zijn geplaatst. In het verlengde hiervan bevindt zich een luxe en comfortabele badkamer van maar liefst ca. 12 m2 met een groot raam voor daglichtoetreding. Deze ruimte is smaakvol afgewerkt met deels kleine tegeltjes en deels glad stucwerk wandafwerking, een fraaie betonvloer en voorzien van een luxe vrijstaand ligbad, een inloopdouche, een dubbele wastafel in houten meubel, een wandcloset en een sierradiator. Als u de overloop in de andere richting loopt, komt u bij de master bedroom van in totaal ca. 33 m2 met een plafondhoogte van ca. 3.28 m! Deze ruimte is verdeeld in een slaapkamergedeelte van ca. 19 m2 voorzien van een grenen plankenvloer, glad stucwerk wand- en plafondafwerking, een open ruimte met een wastafel in houten meubel en een comfortabele werkplek met bureau, alsmede een open doorgang naar een schitterende dressingroom van ca. 14 m2 met aan weerszijden een maatwerk kastenwand (in totaal 14 kasten) van ca. 60 cm diep, een hoogpolige vloerbedekking en een plafond met spots. Indien gewenst kunnen op deze woonlaag op eenvoudige wijze 2 separate slaapkamers gerealiseerd worden.

VERDIEPING 2
Via wederom een prachtige bordestrap komt u alweer een verdieping hoger uit op een overloop van waaruit 2 royale slaapkamers te bereiken zijn, alsmede een cv-ruimte waar een 120 liter elektrische warmwaterboiler is geplaatst (Inventum, gehuurd, bouwjaar 2017). De slaapkamer aan de voorzijde is ca. 18 m2 en is voorzien van een open ruimte met een wastafel in houten meubel, een houtlook vinylvloer en glad stucwerk wand- en plafondafwerking. De plafondhoogte op deze woonlaag bedraagt ca. 3.02 m. De slaapkamer aan de achterzijde is ca. 14 m2 en is voorzien van een stoffen vloerbedekking en glad stucwerk wand- en plafondafwerking.

VERDIEPING 3
Via de derde bordestrap komt u uit op de overloop van de derde verdieping. Van hieruit heeft u toegang naar een multifunctionele studio van ca. 19 m2 met een vide, houten plankenvloer, stucwerk wandafwerking, een dakkapel en een eenvoudig keukenblok met spoelbak, aansluiting voor een elektrische kookplaat en afzuigkap. Via de overloop is de tweede badkamer van ca. 9 m2 bereikbaar, voorzien van een dakvenster en inmiddels gedateerd sanitair (wastafel, staand closet en een douche). In de badkamer bevindt zich een afsluitbare ruimte waar de cv-ketel (Remeha HRS Calenta 35S, gehuurd, bouwjaar 2010) is geplaatst. Indien gewenst kan deze ruimte ook ingericht worden als grote slaapkamer of benut worden als heerlijke thuiswerkplek of als hobbyruimte.

VERDIEPING 4
Door middel van een trap vanuit de tweede badkamer is de entresol (vijfde slaapkamer) bereikbaar. Deze ruimte van ca. 5.18 x 3.23 m (inclusief de ruimte lager dan 1.50 m) is met een houten balustrade afgescheiden van de studio, beschikt over een houten plankenvloer en 2 grote Velux dakramen (1.16 x 1.16 m) met uitzicht op de oostzijde van Maastricht, inclusief het prachtige nabijgelegen treinstation.

KORT SAMENGEVAT
• Stijlvol en comfortabel wonen in een familiehuis met een rijke historie;
• Prachtige locatie met vrij uitzicht op het stadspark en de Maas;
• Grotendeels gerenoveerd, incl. nieuwe hardhouten kozijnen voorgevel (2020);
• Inrichting en afwerking hoogwaardig vernieuwd in 2018;
• Onderkelderd;
• Maar liefst ca. 225 m2 woonoppervlakte;
• Nieuwe designkeuken met kookeiland;
• Nieuwe luxe badkamer;
• Tot maximaal 6 grote slaapkamers mogelijk;
• Twee badkamers;
• Geïsoleerd; Unidek dakisolatie en dubbele beglazing (grotendeels HR++);
• Twee parkeerplaatsen voor de deur (parkeervergunning, tarief 2021: 119,40/jaar).

OMGEVING
Het pand is onderdeel van een straatwand met voorgevels uit dezelfde bouwperiode, die een eenheid vormen door maatvoering en ritmering. Nummer 38 kenmerkt zich door zijn rechte, gemetselde Vlaamse gevel met gemetselde hoekkolommen en gestucte schelpvormen boven de gevelopeningen. Drie struikelsteentjes voor de voordeur herinneren aan de joodse families die er gewoond hebben ten tijde van de oorlog. Dit gemeentelijk monument is gelegen in de luwte van het historisch stadscentrum van Maastricht aan de rand van het stadsdeel “Wijck” en direct tegenover het stadspark “De Griend” waaronder een openbare parkeergarage gelegen is. De entree daarvan ligt op ca. 200 m afstand. Vanzelfsprekend beschikt Maastricht over een meer dan uitstekend voorzieningenniveau. Het historische stadscentrum met haar zo kenmerkende gezelligheid en bezienswaardigheden, winkels, horeca en het treinstation zijn op loopafstand bereikbaar. Via de Noorderbrug is de aansluiting met de hoofdverkeersaders naar Eindhoven, Heerlen, Aken en Luik binnen luttele autominuten bereikt. Het nieuwe hoofdkantoor van DSM wordt op een steenworp afstand gevestigd!

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste"). De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 6 tot 8 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst. De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren. Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
WONINGGEGEVENS
Type: gemeentelijk monument
Bouwjaar: 1906
Woonoppervlakte: 225 m2
Inhoud: 925 m3
Perceelsoppervlakte: 136 m2

ENERGIE
Isolatie: dakisolatie; dubbele beglazing, deels HR++
Verwarming/water : Remeha HRS Calenta cv-ketel, 2010; Inventum waterboiler, 2017, gehuurd
Energielabel (definitief): n.v.t., gemeentelijk monument
Energieverbruik: voorschotnota gas en electra: 325,-/mnd.
BINNEN
Staat onderhoud: uitstekend
Kamers: 14
Slaapkamers: 5
Sanitaire voorzieningen: luxe, 2018
Keuken: luxe, 2018

BUITEN
Staat onderhoud: goed
Staat schilderwerk: uitstekend (m.u.v. daktrim achter)
Garage: n.v.t.; openbaar (2x) parkeren met vergunning
Uitzicht: stadspark en de Maas (voorzijde)
Neem contact op