Echt – Peijerstraat 10
29 mei 2019
Verkocht
29-DSCF412042-DSCF4093

Stevensweert - Smeestraat 5

DEZE WONING IS VERKOCHT! Wil jij je wooncarrière starten in een unieke woning? Dan hebben wij iets heel moois voor jou! Dit prachtige pand uit 1800 is gelegen in de authentieke kern van het karakteristieke vestingstadje Stevensweert. Door recente renovatie kun jij genieten van modern wooncomfort in een historische verpakking. Bovendien heeft deze woning een paar praktische gimmicks die jij waarschijnlijk nog nooit hebt gezien. Kom kijken en je bent verkocht!

VERKOCHT

Bouwjaar: 1800, van 2009 t/m 2015 volledig gerenoveerd
Perceel: 70 m2
Inhoud: 335 m3
Woonoppervlakte: 75 m2
 
MEDIA
OMSCHRIJVING

DEZE WONING IS VERKOCHT! Wil jij je wooncarrière starten in een unieke woning? Dan hebben wij iets heel moois voor jou! Dit prachtige pand uit 1800 is gelegen in de authentieke kern van het karakteristieke vestingstadje Stevensweert. Door recente renovatie kun jij genieten van modern wooncomfort in een historische verpakking. Bovendien heeft deze woning een paar praktische gimmicks die jij waarschijnlijk nog nooit hebt gezien. Kom kijken en je bent verkocht!

BEGANE GROND
Je komt de woning binnen in een knusse hal die toegang geeft naar de keuken en naar het toilet. De hal is voorzien van antraciet plavuizen, modern glad stucwerk wanden en een vernieuwde meterkast. Het luxe toilet met wandcloset is deels betegeld. De sfeervolle open keuken van ca. 13 m2 is gelegen aan de voorzijde van de woning met een fraai uitzicht op het pittoreske straatje en de historische woonomgeving. In de keuken is een gerenoveerde aanbouwkeuken geplaatst in L-opstelling, voorzien van een elektrische kookplaat, een rvs-afzuigkap, oven en vaatwasser. In een afsluitbare nis van ca. 2 m2 bevinden zich de witgoedaansluitingen. Via een open doorgang kom je in de gezellige woonkamer van ca. 18 m2 met een open houten trap naar de verdieping en openslaande tuindeuren naar de achtertuin. De besloten en onderhoudsvrije stadstuin van gemiddeld ca. 9 bij 3,5 m is gelegen op het noordoosten, voorzien van moderne groot-formaat terrasplavuizen en volledig ommuurd met historisch metselwerk.

VERDIEPING
Via de open trap vanuit de woonkamer kom je op de overloop die een open verbinding heeft met een studie- annex slaapkamer van ca. 10 m2, gelegen aan de achterzijde van de woning. Deze prachtige kamer heeft een fraaie vide voor een bijzonder ruimtelijk effect. Praktisch en doordacht is de in de nok aangebrachte open berging, bereikbaar met behulp van een losse houten trap. Aansluitend aan deze kamer bevindt zich een moderne, deels betegelde badkamer van ca. 2 m2 voorzien van een wastafel en een inloopdouche. Aan de voorzijde van de woning tref je iets heel bijzonders! Een romantische slaapkamer van ca. 4.65 x 3.55 m met royale vide, diverse authentieke balken en spanten in het zicht in combinatie met modern glad stucwerk en last but not least een open trap die je via een loopbrug (!) leidt naar een maatwerk dressingroom in de nok van het dak.

BIJZONDERHEDEN
- Prachtige woonlocatie in historische kern Stevensweert
- Modern wooncomfort in een historische setting
- Recent volledig gerenoveerd
- Modern glad stucwerk in de gehele woning
- Moderne laminaatvloeren in de gehele woning m.u.v. hal, toilet en badkamer
- Dubbele beglazing en deels geïntegreerde rolluiken
- Vaillant HR-combiketel uit ca. 2009, eigendom

OMGEVING
Stevensweert is een oud vestingstadje op een eiland tussen twee Maasarmen, de Grensmaas en de Oude Maas. De vesting is in 1633 (tijdens de Tachtigjarige Oorlog) door de Spanjaarden gesticht. Het stratenplan herinnert aan de tijden van de versterking, als spaken in een wiel lopen de straten naar het middelpunt. Stevensweert ligt in een prachtig gebied waar je de historie weer kunt beleven en waar het heerlijk wandelen en vertoeven is! De maasplassen zijn een speelterrein voor zeil- en motorboten, voor surfers en zwemmers, met diverse dagstranden en jachthavens. Stevensweert kent een rijk verenigingsleven met diverse sportverenigingen (bron: VVV).

Stevensweert beschikt over tal van gezellige cafés en restaurantjes. Voor de dagelijkse boodschappen kun je uitstekend terecht in het nabijgelegen Maasbracht (5 min.), Echt (9 min.) of Maaseik (15 min.) in België. Op 3 minuten afstand ligt een basisschool (De Maasparel in Ohé en Laak). De aansluiting met de autosnelweg A2 richting Eindhoven of Maastricht en A73 richting Roermond of Nijmegen is snel te bereiken.

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste"). De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst. De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 2 weken ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren. Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
WONINGGEGEVENS
Type: tussenwoning
Bouwjaar: 1800
Woonoppervlakte: 75 m2
Inhoud: 335 m3
Perceelsoppervlakte: 70 m2

ENERGIE
Isolatie: dubbel glas; dakisolatie
Verwarming/water : Vaillant HR combi, ca. 2009, eigendom
Energielabel (voorlopig): F
Energieverbruik: voorschotnota gas en electra: 115,00/mnd
BINNEN
Staat onderhoud: uitstekend
Kamers: 6
Slaapkamers: 2
Sanitaire voorzieningen: modern, luxe
Keuken: eenvoudig, modern

BUITEN
Staat uitstekend
Staat schilderwerk: uitstekend
Stadstuin: gelegen op het noordoosten
Uitzicht: historisch centrum
Garage: n.v.t.
Neem contact op