Stevensweert – Molenstraat Noord 9B
10 februari 2021
Schinnen – Hegge 34
1 maart 2021
Verkocht
22-DSCF723744-DSCF7214

Landgraaf - Groenstraat 123

Op gewilde locatie in Ubach over Worms gelegen unieke en goed onderhouden vakwerkwoning uit 1650 met praktijkruimte, een goed lopende B&B met twee zelfstandige vakantieappartementen, garage, grote werkplaats en een riant perceel van bijna 1.100 m2. Heb jij altijd al willen wonen in een sfeervol monumentaal pand met hedendaags wooncomfort en daarbij een gezellige B&B willen runnen? Dan is dit een geweldige kans om jouw droom te realiseren!

VERKOCHT

Bouwjaar: 1650/1961/2007
Perceel: 1.061 m2
Inhoud: 1.181 m3
Woonoppervlakte: 206 m2
 
MEDIA
PLATTEGRONDEN
OMSCHRIJVING

Op gewilde locatie in Ubach over Worms gelegen unieke en goed onderhouden vakwerkwoning uit 1650 met praktijkruimte, een goed lopende B&B met twee zelfstandige vakantieappartementen, garage, grote werkplaats en een riant perceel van bijna 1.100 m2. Heb jij altijd al willen wonen in een sfeervol monumentaal pand met hedendaags wooncomfort en daarbij een gezellige B&B willen runnen? Dan is dit een geweldige kans om jouw droom te realiseren!

KELDER
In de woonkamer bevindt zich een afsluitbare toegang naar de nog authentieke, gewelfde kelder van ca. 5.00 x 4.20 m.

BEGANE GROND WONING
De woning is toegankelijk via de met een poort af te sluiten binnenplaats. De entree is gelegen in de zijgevel van de woning. Je komt binnen in een hal van waaruit de keuken, de badkamer en het portaal naar de garage en de praktijkruimte is te bereiken. De praktische en ruime leefkeuken van ca. 4.65 x 3.75 m is voorzien van een nostalgische tegelvloer, een spoeleiland annex eetbar en een inbouwkeuken in hoekopstelling met apothekerskast, een massief beuken werkblad, vaatwasser en een fraai 5-pits Boretti kooktoestel met afzuigkap. De keuken beschikt over een glazen pui over de volle breedte, die bovendien in zijn geheel te openen is, waardoor het begrip buitenleven een hele nieuwe dimensie krijgt. Via een antieke eiken toegangsdeur kom je vanuit de leefkeuken in de sfeervolle living die in 2 niveaus is verdeeld in een eetkamer en woonkamer en in zijn geheel is voorzien van een plavuizen vloer met vloerverwarming. Met de pittoreske kleine raampjes en het prachtige spantenplafond ademt deze ruimte de knusse sfeer van vroeger. De gezellige eetkamer van ca. 5.00 x 4.00 m beschikt over een grote palletkachel met stijlvolle schouw. In de eetkamer bevindt zich tevens de meterkast (geheel gemoderniseerd en bestaande uit 12 groepen/zekeringautomaten en 3 aardlekschakelaars) en een verscholen authentieke trap naar de 1e verdieping. De 2 treden lager gelegen woonkamer van ca. 5.00 x 4.60 m is gelegen aan de voorzijde van de woning. Naast een royale en volledig afgesloten binnenplaats van ca. 120 m2 beschikt het pand over een eigen parkeerstrook, een separate afsluitbare entree naar de 2 vakantieappartementen en over een hoger gelegen, besloten en riante achtertuin van maar liefst ca. 28,5 m diep en gemiddeld 15 m breed!

VERDIEPING 1 WONING
Vanuit de eetkamer kom je via een verscholen trap uit op een portaal op de verdieping. Van daaruit loop je de super sfeervolle ouderslaapkamer van ca. 5.00 x 3.60 m binnen, waarbij meteen het fraaie authentieke spantenwerk, de kleine gevelraampjes en de dikke steens muren in het oog springen. Dezelfde karakteristieke stijlelementen vind je terug in de tweede slaapkamer van ca. 5.00 x 3.52/2.35 m die tevens is voorzien van een wastafelmeubel en een praktische inbouwkast. Vanuit de eerste slaapkamer is er toegang naar een overloop met toiletruimte en een vaste trap naar de zolderverdieping. Het toilet is geheel betegeld en voorzien van een modern wandcloset. De gehele verdieping is grotendeels voorzien van geïsoleerde voorzetwanden.

VERDIEPING 2 WONING
De vaste trap komt uit op een overloop van waaruit twee slaapkamers bereikbaar zijn. Heel doordacht zijn op de overloop 2 ramen aangebracht voor nog meer lichtinval! Natuurlijk is ook hier weer veel aandacht besteed aan het behoud van de monumentale uitstraling door het authentieke spantenwerk in het zicht te laten. Met behoud van modern wooncomfort door ook hier geïsoleerde voorzetwanden toe te passen. De derde slaapkamer van ca. 4.80 x 3.60/3.00 is gelegen aan de voorzijde en beschikt over 2 kleine gevelraampjes. De vierde slaapkamer van ca. 4.80 x 3.60/3.00 is gelegen aan de achterzijde van de woning.

BEGANE GROND BIJGEBOUWEN EN APPARTEMENTEN
Vanuit de hal van de woning is via een portaal de garage en de praktijkruimte bereikbaar. De praktijkruimte van ca. 4.80 x 4.05/3.10 m is geheel betegeld (vloeren en wanden), beschikt over witgoedaansluitingen en mechanische ventilatie. De garage is ca. 4.70 x 3.15 m en voorzien van openslaande houten toegangsdeuren. Vanuit de garage is de werkplaats van ca. 8.05 x 3.90/2.95 m toegankelijk. Hier is de Nefit HR Ecomline cv-combiketel voor de woning geplaatst (bouwjaar ca. 2000 en eigendom). Aansluitend aan de werkplaats bevindt zich een magazijn/opslagruimte van ca. 8.05 x 3.85 m met een vaste open trap naar een vliering (geschikt om desgewenst het aantal B&B appartementen uit te breiden naar in totaal 3 stuks, mits toestemming gemeente). De twee zelfstandige vakantieappartementen zijn met vergunning gerealiseerd en hebben elk een eigen huisnummer, 123A en 123B. Appartement 123B (achterste woning): Het in 2019 volledig gerenoveerde appartement heeft een eigen zelfstandige toegang naar de entree. Vanuit de hal/gang is de woonkamer, de slaapkamer en het toilet (deels betegeld met staand closet) te bereiken. De knusse woonkamer van ca. 4.00 x 3.76 m is strak en modern afgewerkt en beschikt over een moderne inbouwkeuken met spoelbak, 2-pits elektrische kookplaat, afzuigkap, koelkast en close-in boiler. De comfortabele slaapkamer van ca. 3.10 x 3.00 m beschikt over een eigen en moderne badkamer met wastafelmeubel, inloopdouche en handdoekradiator. Het appartement 123A (voorste woning) is qua afwerking identiek aan 123A. De maatvoering is afwijkend voor wat betreft de woonkamer (ca. 4.20 x 3.76 m), de slaapkamer (ca. 3.10 x 3.00/2.65 m) en een iets groter toilet. Verder zijn in appartement 123B de moderne meterkast en de cv-combiketel (Remeha Avanta HR CW3, eigendom, bouwjaar 2017) ondergebracht.

ENKELE BIJZONDERHEDEN
- Uniek, goed onderhouden vakwerkwoning;
- Veel renovaties aan de woning uitgevoerd in 2020;
- Twee zelfstandige en goed onderhouden vakantieappartementen;
- Appartementen volledig vernieuwd in 2019;
- Praktijkruimte;
- Garage, werkplaats en magazijn/bergruimte;
- Goed lopende B&B met vergunning;
- Groot perceel met veel mogelijkheden;
- Geliefde woonlocatie in Ubach over Worms;
- Ligging op loopafstand van landelijk buitengebied;
- Uitstekende bereikbaarheid;
- Op bijgebouw liggen asbesthoudende golfplaten die niet verwijderd hoeven te worden.

OMGEVING
Ubach over Worms is een voormalige gemeente in het zuiden van de Nederlandse provincie Limburg, bestaande uit de kernen Waubach, Rimburg, Groenstraat, Lauradorp en Abdissenbosch. Sinds 1982 vormt de gemeente samen met Nieuwenhagen en Schaesberg de gemeente Landgraaf. De Groenstraat is een hecht en gezellig buurtschap in de gemeente Landgraaf en behoort tot het stadsdeel Ubach over Worms. Het is een geliefde woonomgeving vanwege haar ligging op loopafstand van uitgestrekt landelijk gebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Rondom de Groenstraat is het voorzieningenniveau (winkels, onderwijs en sportgelegenheden) uitstekend. Qua bereikbaarheid zijn sinds de aanleg van de nieuwe ringweg N300 de omliggende steden als Brunssum, Heerlen en Kerkrade, maar ook Aken en Düsseldorf eenvoudig en snel te bereiken.

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste").
De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 6 tot 8 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.
De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.
Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
WONINGGEGEVENS
Type: vrijstaand
Bouwjaar: 1650/1961/2007
Vloeroppervlakte: 339 m2
Inhoud: 1.181 m3
Perceelsoppervlakte: 1.061 m2

ENERGIE
Isolatie: dubbel glas; deels spouwisolatie
Verwarming/water :
Energielabel: F (definitief)
Energieverbruik: voorschotnota gas en elektra: 250,-/mnd woning
BINNEN
Staat onderhoud: goed
Kamers: 16
Slaapkamers: 6
Sanitaire voorzieningen: modern
Keuken: modern 2007

BUITEN
Staat onderhoud: goed
Staat schilderwerk: goed
Tuin: achtertuin, gelegen op het noordwesten
Uitzicht: woonomgeving
Garage: ja, parkeergelegenheid op eigen erf
Neem contact op