Klimmen – Hellebeukerweg 25 B61
24 januari 2020
Echt – Grote Tiend 66
6 april 2020
Verkocht
19a12-DSCF6600

Klimmen - Hellebeukerweg 25 B38

Op absolute toplocatie in Domein Hellebeuk gelegen, te moderniseren vrijstaande, levensloopbestendige bungalow, met een riant perceel van ruim 1.000 m2 en met een permanente woonbestemming. Het uitzicht vanuit deze bungalow over het Zuid-Limburgse heuvelland is adembenemend. In oorsprong bestond deze bungalow uit 2 zelfstandige recreatiewoningen, wat uit de bestaande indeling en aanwezige voorzieningen nog te herleiden is. Relatief eenvoudig is de huidige indeling te wijzigen naar een meer praktische indeling van de slaapkamers. Het Domein Hellebeuk beschikt over voor de bewoners vrij toegankelijke voorzieningen zoals o.a. een verwarmd buitenzwembad, tennisbaan, speeltuintje, jeu de boulesbaan en een sportveld. Een vergoeding hiervoor is opgenomen in de maandelijkse bijdrage aan de Vereniging van Eigenaren.

VERKOCHT

Bouwjaar: 1970, aanbouw tuinkamer: 1997
Perceel: 1.005 m2
Inhoud: 327 m3
Woonoppervlakte: 100 m2
 
MEDIA
PLATTEGRONDEN
OMSCHRIJVING

Op absolute toplocatie in Domein Hellebeuk gelegen, te moderniseren vrijstaande, levensloopbestendige bungalow, met een riant perceel van 1.005 m2 en met een permanente woonbestemming. Het uitzicht vanuit deze bungalow over het Zuid-Limburgse heuvelland is adembenemend. In oorsprong bestond deze bungalow uit 2 zelfstandige recreatiewoningen, wat uit de bestaande indeling en aanwezige voorzieningen nog te herleiden is. Relatief eenvoudig is de huidige indeling te wijzigen naar een meer praktische indeling van de slaapkamers. Het Domein Hellebeuk beschikt over voor de bewoners vrij toegankelijke voorzieningen zoals o.a. een verwarmd buitenzwembad, tennisbaan, speeltuintje, jeu de boulesbaan en een sportveld. Een vergoeding hiervoor is opgenomen in de maandelijkse bijdrage aan de Vereniging van Eigenaren.

BEGANE GROND
De huidige entree van de woning bevindt zich bij de in 1997 met vergunning aangebouwde tuinkamer van ca. 4.10 x 4.05 m. (Amerikaanse entree). De tuinkamer is voorzien is van een riante glaspartij voor een heerlijke hoeveelheid lichtinval, openslaande tuindeuren en een uniek, wijds uitzicht op het heuvellandschap. Binnen zorgt het knapperend vuur in de houtkachel voor extra gezelligheid. Aansluitend aan de tuinkamer bevindt zich de woonkamer en de open keuken (samen ca. 5.80 x 3.65 m), beide voorzien van een tegelvloer met comfortverhogende vloerverwarming (ook aanwezig in de tuinkamer). In de keuken is een degelijke Alno aanbouwkeuken in hoekopstelling geplaatst (1997), voorzien van een spoelbak, inductiekookplaat, afzuigkap en vaatwasser. Tevens is hier een cv-ketel geplaatst (Remeha Avanta HR combiketel, 04-2007, eigendom). Vanuit de keuken is de gang bereikbaar van waaruit er toegang is naar de eerste badkamer, een kantoor- annex studieruimte van ca. 2.35 x 2.10 m en de eerste meterkast. De badkamer I van ca. 2.40 x 0.90 m is gedateerd, geheel betegeld en voorzien van een staand closet, een wastafel en een douche. De gang is voorzien van een eenvoudig te realiseren achteruitgang naar buiten. Tot zover de voormalige eerste recreatiewoning. In het kantoor- annex studieruimte is er een doorgang aanwezig naar de voormalige tweede recreatiewoning. Je komt daar binnen in de eerste slaapkamer van ca. 2.35 x 2.10 m. Van daaruit is er toegang naar de overloop annex bijkeuken alwaar een eenvoudig keukenblok is geplaatst met spoelbak, gaskookplaat en afzuigkap. Ook is hier een witgoedaansluiting aanwezig alsmede de tweede cv-ketel (Nefit Proline HRC combiketel, 10-2008, eigendom). Via de overloop annex bijkeuken is ook de tweede meterkast, de tweede badkamer en de hoofdslaapkamer bereikbaar. De gedateerde badkamer van ca. 2.40 x 2.05/1.40 is geheel betegeld en voorzien van een ligbad/douchecombinatie, een wastafelmeubel en een staand closet. De tweede slaapkamer van ca. 4.85 x 3.60 m is voorzien van een grote glaspartij voor veel lichtinval en een prachtig uitzicht over de tuin en het heuvellandschap. Via deze slaapkamer is de derde slaapkamer annex garderobekamer van ca. 2.35 x 1.95 m te bereiken. Door de eenvoudige constructie van de niet dragende binnenwanden, is de indeling van de voormalige tweede recreatiewoning gemakkelijk te wijzigen naar een meer praktische indeling van de slaapkamers. Een indelingssuggestie hebben wij in de fotopresentatie bijgevoegd. Op het riante perceel met uniek uitzicht zijn diverse buitenbergingen aanwezig, alsmede een met een poort aflsuitbare parkeerfaciliteit voor ten minste 3 auto’s.

ENKELE BIJZONDERHEDEN
- Prachtige locatie met uniek uitzicht;
- Te moderniseren;
- Kunststof kozijnen met dubbel glas;
- Deels voorzien van rolluiken;
- Extra duurzaam kunststof Trocal dakbedekking met daksisolatie (1997);
- Permanente bewoning toegestaan;
- Bijdrage aan de Vereniging van Eigenaren Є 240,- per maand voor onderhoud park, zoals algemene groenvoorziening, wegen en rioolonderhoud, verlichting, onderhoud zwembad, tennisbaan en jeu de boulesbaan.

OMGEVING
Het Domein Hellebeuk is prachtig gelegen op de zuidhelling van het Geuldal tussen Valkenburg en Klimmen. Het betreft een kleinschalig, goed verzorgd park waar naast grotendeels permanente bewoning ook enkele woningen zijn gelegen voor recreatieve verhuur. Het is met recht één van de mooiste locaties in Zuid-Limburg. Door de centrale ligging zijn er niet alleen diverse wandel- en fietsroutes onder handbereik, maar zijn ook steden als Maastricht, Heerlen of Aken in no-time te bereiken en is de toegang tot de autosnelweg op korte afstand aanwezig. Voor de dagelijkse boodschappen en scholen kun je uitstekend terecht in het aangrenzende Klimmen, Hulsberg of het op slechts ca. 3 km afstand gelegen karakteristieke stadje Valkenburg.

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste").
De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 6 tot 8 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.
De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.
Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
WONINGGEGEVENS
Type: vrijstaande bungalow
Bouwjaar: 1970, aanbouw tuinkamer: 1997
Woonoppervlakte: 100 m2
Inhoud: 327 m3
Perceelsoppervlakte: 1.005 m2

ENERGIE
Dakisolatie en dubbel glas
Verwarming/water : Remeha Avanta HR combiketel, bouwjaar 2007, eigendom
Verwarming/water : Nefit Proline HRC combiketel, bouwjaar 2008, eigendom
Energielabel: D (voorlopig)
Energieverbruik: voorschotnota gas en electra: 146,-/mnd
Bijdrage Vereniging van Eigenaren: 240,-/mnd
BINNEN
Staat onderhoud: redelijk, gedateerd
Kamers: 7
Slaapkamers: 3
Sanitaire voorzieningen: normaal, gedateerd
Keuken: normaal, 1997

BUITEN
Staat onderhoud: goed
Staat schilderwerk: n.v.t. m.u.v. achterdeur
Hoofdtuin: gelegen op het zuiden
Uitzicht: landelijk
Garage: n.v.t. (3 parkeerplaatsen)
Overig: buitenbergingen en houtopslag
Neem contact op