Elsloo – Burg. Eussenstraat 35
9 maart 2023
Klimmen – Hellebeukerweg 25 B34
4 april 2023
BGG12BGG14

Munstergeleen - Groenstraat 23

NIEUWE PRIJS! In wellicht het meest karakteristieke, historische straatje van Munstergeleen ligt deze in 1978 opgeleverde vrijstaande, levensloopbestendige, energiezuinige en goed onderhouden statige villa met een indrukwekkende vloeroppervlakte van bijna 300 m2! Gelegen in een geliefde woonomgeving waar je heerlijk rustig en autoluw kunt wonen met op steenworp afstand enerzijds een schitterend natuurgebied om heerlijk te wandelen of fietsen en anderzijds alle voorzieningen zoals winkels, onderwijs, sport, medische zorg en openbaar vervoer. De villa is oerdegelijk gebouwd en kan op bouwkundig eenvoudige wijze geheel naar eigen wens aangepast worden. Uitermate geschikt voor de ondernemer met een bedrijf aan huis, voor een gezin met kinderen of voor senioren door de levensloopbestendige indeling. Bel ons voor een bezichtiging en ervaar zelf de veelzijdigheid van deze prachtige villa en de unieke locatie!

Vraagprijs 525.000,- k.k.

Bouwjaar: 1978
Perceel: 660 m2
Inhoud: ca. 985 m3
Woonoppervlakte: ca. 220 m2
Energielabel: E, eenvoudig te verbeteren naar C
 
MEDIA
PLATTEGRONDEN
OMSCHRIJVING
NIEUWE PRIJS! In wellicht het meest karakteristieke, historische straatje van Munstergeleen ligt deze in 1978 opgeleverde vrijstaande, levensloopbestendige, energiezuinige en goed onderhouden statige villa met een indrukwekkende vloeroppervlakte van bijna 300 m2! Gelegen in een geliefde woonomgeving waar je heerlijk rustig en autoluw kunt wonen met op steenworp afstand enerzijds een schitterend natuurgebied om heerlijk te wandelen of fietsen en anderzijds alle voorzieningen zoals winkels, onderwijs, sport, medische zorg en openbaar vervoer. De villa is oerdegelijk gebouwd en kan op bouwkundig eenvoudige wijze geheel naar eigen wens aangepast worden. Uitermate geschikt voor de ondernemer met een bedrijf aan huis, voor een gezin met kinderen of voor senioren door de levensloopbestendige indeling. Bel ons voor een bezichtiging en ervaar zelf de veelzijdigheid van deze prachtige villa op een unieke locatie!

SOUTERRAIN
De villa is met uitzondering van de inpandige garage volledig onderkelderd. Het souterrain is inpandig te bereiken vanuit de hal en uitpandig via een stenen trap langs de achtergevel vanaf het overdekte terras. We gaan naar het souterrain vanuit de hal via een open hardhouten trap en komen dan in een royale verdeelhal van ca. 4.75/3.95 x 3.40 m, thans in gebruik als provisieruimte annex wijnkelder. Van daaruit is de grote hobbyruimte en de wasruimte te bereiken. De wasruimte van ca. 5.05/4.25 x 2.25 m beschikt naast de gebruikelijke witgoedaansluitingen over een praktisch keukenblok met een wasbak. Hier is tevens de installatie geplaatst voor de heteluchtverwarming (Brink 1978) en warmwater (120l gasboiler, Sentry 2008). Vanuit de wasruimte is er een doorgang d.m.v. een schuifdeur naar een grote bergruimte annex werkplaats van ca. 7.20 x 4.10/3.70/2.55 m van waaruit je naar buiten kunt, uitkomend op het terras bij de achtertuin. De grote hobbyruimte van ca. 7.00/5.90 x 5.80 m met bar is natuurlijk the-place-to-be voor de jeugd (en wellicht ook de ouders) om in te richten als fantastische chill-ruimte en voor het organiseren van gezellige feestjes. Daarnaast ook een ideale plek voor bijvoorbeeld een thuisbioscoop! Aansluitend is er toegang tot een separate kantoor- of studieruimte van ca. 3.95 x 2.30 m. Mocht je de bestaande garage willen benutten voor het realiseren van een kantoor- of praktijkruimte, dan biedt het grote souterrain en de enorme breedte van het perceel voldoende mogelijkheden om met een oprit aan de rechterzijde van de villa een nieuwe c.q. grotere garage in het souterrain te realiseren.

BEGANE GROND
Zoals het hoort bij een riante villa is deze voorzien van een statige entree en een imponerende ontvangsthal van ca. 14 m2 met een prachtig ontworpen vide en een fraaie hardhouten (Iroko) trappartij. In de hal is een geheel betegeld gastentoilet met wandcloset en fonteintje aanwezig alsmede de meterkast. Vanuit de hal is er toegang naar alle verblijfsruimtes gelegen op de begane grond. We beginnen in de sfeervolle living van ca. 50 m2, verdeeld in een woonkamer en een eetkamer en voorzien van een plavuizen vloer, deels glad stucwerk wandafwerking uit 2017, een moderne gashaard met strakke schouw en fraaie eikenhouten balken in het plafond als smaakvol gekozen contrast en een knipoog naar de landelijke architectuur! Vanuit de living is door middel van dubbele openslaande tuindeuren een comfortabel, overdekt en in het woningontwerp geïntegreerd terras te bereiken. Terug naar binnen! Vanuit de eetkamer is er een open doorloop naar de keuken van ca. 3.30 x 2.60 m uitgevoerd met een luxe inbouwinstallatie in U-opstelling uit 2010 met granieten werkblad en voorzien van alle gewenste inbouwapparatuur (Bosch inductiekookplaat, Miele oven-magnetroncombinatie, Liebherr koelkast en Miele vaatwasser). Vanuit de keuken, maar ook vanuit de hal kom je in een tussenportaal van waaruit de slaapkamer en badkamer op de begane grond bereikbaar zijn. Daarmee is er bij deze villa dus sprake van een levensloopbestendige woning waarin je tot op hoge leeftijd kunt blijven wonen! De slaapkamer van ca. 4.10 x 3.90 m is voorzien van een massief eiken mozaïek parketvloer. De luxe badkamer van ca. 3.15 x 2.30 m uit ca. 2000 is geheel betegeld en deels (vloerplavuizen en wastafelmeubel) in antraciet marmer uitgevoerd. Qua voorzieningen zijn aanwezig een wandcloset, een dubbel wastafelmeubel, een comfortabele inloopdouche uit 2019 en een grote, praktische spiegelkast. Vanuit de ontvangsthal is er naast toegang tot het souterrain ook toegang naar de inpandige garage van ca. 5.70 x 3.15 m. Deze is voorzien van een hoog plafond (ca. 2.75 m), een elektrisch bedienbare sectionaalpoort en 2 vaste gevelramen. Vermeldenswaardig is dat de gehele woning is voorzien van heteluchtverwarming zodat u nergens ruimtebeperkende radiatoren zult aantreffen! De villa is goed gesitueerd op het perceel waardoor er rondom veel ruimte is voor een heerlijk buitenleven. De tuin is onderverdeeld in een siertuin rechts van de woning, een gezellige leeftuin achter de woning (gelegen op het zuiden) en een royale oprit met een d.m.v. een afsluitbare poort toegankelijke stallingsruimte voor bijvoorbeeld de caravan aan de linkerzijde van de villa.

VERDIEPING
Via de fraaie, open hardhouten trap vanuit de hal kom je op de overloop van de eerste verdieping. Deze geeft in de huidige situatie toegang tot 2 slaapkamers. De eerste slaapkamer van ca. 17,5 m2 beschikt over een wastafel en een ruime berging die desgewenst bij de slaapkamer betrokken kan worden waardoor deze een oppervlakte krijgt van in totaal ca. 22 m2! De tweede slaapkamer van ca. 16 m2 beschikt over een groot formaat Velux dakraam. Van hieruit is er toegang naar de megagrote zolder van ca. 47 m2 waar natuurlijk een droom van een master-bedroom gerealiseerd kan worden!

KORT SAMENGEVAT
• Toplocatie in Munstergeleen;
• Wonen in een geliefde, rustige en autoluwe omgeving;
• Natuurgebied en alle voorzieningen om de hoek;
• Vrijstaande statige villa met extreem veel ruimte;
• Oerdegelijk gebouwd;
• Goede staat van onderhoud;
• Levensloopbestendige indeling;
• Ideaal voor kantoor, praktijk of salon aan huis;
• Energiezuinig door goede isolatie en 16 zonnepanelen (eigendom);
• Energielabel E, geldig tot 22-04-2032 (eenvoudig te verbeteren naar C);

OMGEVING
Munstergeleen is een geliefd dorp om te wonen en is gelegen op de overgang van de Westelijke Mijnstreek naar het Zuid-Limburgse heuvelland. Het behoort tot de gemeente Sittard-Geleen en ligt in het zuidoosten van deze gemeente. Munstergeleen heeft ongeveer 4.500 inwoners en alle basisvoorzieningen zoals een supermarkt, bakkerij, kapsalon, 2 huisartsenpraktijken, apotheek en dierenarts zijn in het dorp aanwezig alsmede een basisschool. Munstergeleen grenst aan de 2 steden Sittard en Geleen waar men terecht kan voor een uitstekend winkel- en zorgaanbod. Voor wie van sporten houdt is er in Munstergeleen of in de directe omgeving een veelzijdig aanbod van verenigingen waar men zich bij kan aansluiten. Dat is geen must want de omringende, beeldschone natuur die al bij de voordeur van dit pand begint, leent zich perfect voor mooie wandelingen of fietstochten in de omgeving. Door het grote aanbod van gezellige horecagelegenheden, is het beslist aan te bevelen om halverwege de route een pauze in te lassen voor een heerlijk hapje en/of drankje. Wat het woon-/werkverkeer betreft, Munstergeleen ligt nabij de Middenweg, een soort randweg tussen de steden Sittard en Geleen van waaruit je in een mum van tijd de autosnelwegen kunt bereiken naar Maastricht, Luik, Heerlen, Aken, Antwerpen of richting Eindhoven. Voor het openbaar vervoer is er vanaf de Groenstraat 23 een bushalte op 200 m (Peterstraat) of kun je naar het treinstation in Geleen-Oost (2,1 km) of in Sittard-Centrum (3,4 km).

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste"). De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 6 tot 8 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst. De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren. Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
WONINGGEGEVENS
Type: vrijstaande villa
Bouwjaar: 1978
Woonoppervlakte: ca. 220 m2
Inhoud: ca. 985 m3
Perceelsoppervlakte: 660 m2

ENERGIE
Isolatie: grotendeels dubbele beglazing, spouw- en dakisolatie
Verwarming/water : Brink B23, 1978, heteluchtverwarming; Sentry Hydrojet, 110l. gasboiler, 2008
Energielabel (definitief): E, eenvoudig te verbeteren naar C
Energieverbruik: voorschotnota gas en electra: 164,-/mnd.
BINNEN
Staat onderhoud: goed
Kamers: 9
Slaapkamers: 3
Sanitaire voorzieningen: luxe
Keuken: luxe

BUITEN
Staat onderhoud: uitstekend
Staat schilderwerk: goed
Uitzicht: open ligging, tennisclub, landelijk gebied
Garage: ja, inpandig
Neem contact op