Geleen – Zonstraat 17
21 april 2023

Margraten - Termaar 41

Nabij het pittoreske buurtschap Termaar (gemeente Margraten), centraal in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland ligt deze unieke, vrijstaande vakwerkwoning uit 1840. Maar liefst ca. 248 m2 gebruiksoppervlakte staat tot je beschikking om hier geheel naar eigen smaak een buitengewoon sfeervol en authentiek Zuid-Limburgs droomhuis of B&B van te maken. Kom gerust kijken, wij vertellen je graag meer over de vele mogelijkheden en over de aantrekkelijke verduurzamingssubsidies die momenteel beschikbaar zijn!

Vraagprijs 360.000,- k.k.

Bouwjaar: 1840
Perceel: 250 m2
Inhoud: 710 m3
Woonoppervlakte: 144 m2
Energielabel: G, geldig tot 12-05-2033
 
MEDIA
PLATTEGRONDEN
OMSCHRIJVING

Nabij het pittoreske buurtschap Termaar (gemeente Margraten), centraal in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland ligt deze unieke, vrijstaande vakwerkwoning uit 1840. Maar liefst ca. 248 m2 gebruiksoppervlakte staat tot je beschikking om hier geheel naar eigen smaak een buitengewoon sfeervol en authentiek Zuid-Limburgs droomhuis of B&B van te maken. Kom gerust kijken, wij vertellen je graag meer over de vele mogelijkheden en over de aantrekkelijke verduurzamingssubsidies die momenteel beschikbaar zijn!

BEGANE GROND
Via de volledig omheinde en met een gietijzeren poortje afsluitbare voortuin loop je naar de in de voorgevel gesitueerde entree van deze woning. Je komt binnen in de hal van ca. 2.35 x 2.10 m van waaruit je linksaf naar de gesloten keuken gaat en rechtsaf in de woonkamer komt. De keuken van ca. 4.50 x 3.90 m is voorzien van een gedateerde inbouwkeuken in hoekopstelling en een schouw met rookkanaal. De keuken geeft toegang naar de eetkamer van ca. 4.30 x 3.20 m, de kelder en naar een portaal van waaruit de wasruimte, toilet, badkamer en garage toegankelijk zijn. De gezellige woonkamer van ca. 4.75 x 4.70 m bevindt zich aan de voorzijde van de woning en is voorzien van een schouw met rookkanaal. Vanuit de woonkamer is er ook een toegang naar de wasruimte van ca. 3.80 x 2.35 m alwaar de witgoedaansluitingen zijn geplaatst. Van daaruit is er toegang naar het toilet en de badkamer (met wastafel en ligbad/douchecombinatie), de inpandig bereikbare garage en een extra hal aan de achterzijde van de woning met moderne meterkast (met 7 groepen en aardlekschakelaar) en een gesloten trap naar de verdieping. De garage van ca. 4.70 x 4.50 m beschikt over een wateraansluiting met stortbak en een vaste open trap naar een bergzolder met dezelfde vloeroppervlakte en een vast gevelraam. De geheel ommuurde binnenplaats annex patio van ca. 7.00 x 4.55 m is voorzien van een grote poort met dubbele openslaande deuren voor toegang naar buiten. De patio kan vergroot worden doordat de kadastrale erfgrens ongeveer 1 meter buiten de patiomuur is gelegen en ter plaatse met een kadasterpaaltje is vastgelegd (aldus wijzigt dan de breedte van de patio naar ca. 5.55 m).

VERDIEPING 1
Vanuit de hal aan de achterzijde van de woning loop je via een gesloten trap naar de overloop en een portaal op de verdieping. Van daaruit zijn de twee slaapkamers bereikbaar. De eerste slaapkamer van ca. 4.15 x 3.60 m is gelegen aan de voor- en linkerzijde (Termaar) van de woning. De tweede slaapkamer van ca. 6.15 x 4.15 m is gelegen aan de voor- en rechterzijde van de woning. Via deze slaapkamer kom je via een loopdeur uit in de enorme bergruimte van ca. 11.75 x 3.60 m. Hier is de cv-combiketel (Vaillant HR Solide combiketel, bouwjaar 2007, eigendom) geplaatst. Deze ruimte kan, indien gewenst, deels benut worden voor het realiseren van extra slaapkamers. Hiertoe zal de bestaande indeling van de verdieping gewijzigd dienen te worden.

VERDIEPING 2
De enorme zolderverdieping van ca. 11.75 x 4.14 m is te bereiken d.m.v. vaste trap vanuit de berging op de eerste verdieping. Door de aanwezigheid van 3 kleine dakkappellen en een schitterend spantenwerk is deze ruimte de aangewezen plek om te transformeren in bijvoorbeeld een schitterende, romantische master-bedroom.

KELDER
Zowel inpandig vanuit de keuken als van buiten via een afsluitbare toegang is de prachtige, authentieke, in mergelsteen opgetrokken gewelfde kelder van ca. 4.70 x 4.15 m te bereiken.

ENKELE WETENSWAARDIGHEDEN
• Unieke vrijstaande vakwerkwoning met 183 jaar historie;
• Centraal gelegen in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland;
• Op steenworp afstand van uitgestrekt landelijk gebied;
• Deels te renoveren en te moderniseren;
• Het casco is door een bouwkundige in goede staat bevonden;
• Recent zijn er diverse renovatiewerkzaamheden uitgevoerd;
• Gebruiksoppervlakte van maar liefst ca. 248 m2;
• Definitief energielabel: G, geldig tot 12-05-2033;
• Vrijstelling van overdrachtsbelasting tot € 440.000,- (onder voorwaarden);
• NHG mogelijk tot € 405.000,- en tot € 429.300,- bij verduurzaming;
• Diverse aantrekkelijke verduurzamingssubsidies.

OMGEVING
Termaar is een buurtschap van Margraten en behoort tot de gemeente Eijsden-Margraten. Tot 31 december 2010 maakte het dorp deel uit van de gemeente Margraten. Langs de weg Termaar staan verschillende oude boerderijen en (vakwerk)huizen die het fraaie heuvelland zo karakteristiek maken. Termaar ligt op een steenworp afstand van Margraten. Een dorp met een goed voorzieningenniveau en centraal gelegen ten opzichte van Maastricht en Heerlen. Via de provinciale weg N278 die Margraten doorkruist ben je in no-time in Maastricht of in Aken, zowel met de auto als met de bus. Het Zuid-Limburgse heuvelland staat bekend om zijn prachtige natuur waar je fantastisch kunt wandelen en fietsen en ook om zijn vele gezellige restaurantjes en café’s. Je kunt te voet vanuit de woning de natuur in waarbij er een overvloed aan keuze is om onderweg te pauzeren voor een hapje en/of een drankje.

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste"). De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 6 tot 8 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst. De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren. Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
WONINGGEGEVENS
Type: vrijstaande woonboerderij
Bouwjaar: 1840
Vloeroppervlakte: 248 m2
Inhoud: 710 m3
Perceelsoppervlakte: 250 m2

ENERGIE
Isolatie: geen
Verwarming/water : Vaillant Solide HR combiketel, 2007, eigendom
Energielabel: G, geldig tot 12-05-2033
Energieverbruik/jaar: niet bekend
BINNEN
Staat: matig
Kamers: 6
Slaapkamers: 6
Sanitaire voorzieningen: gedateerd
Keuken: gedateerd

BUITEN
Staat: redelijk
Staat schilderwerk: voldoende tot goed
Tuin: achtertuin (patio), gelegen op het noordwesten
Uitzicht: woonomgeving
Garage: aanwezig, inpandig
Neem contact op