Klimmen – Hellebeukerweg 25 B66
17 januari 2019
Klimmen – Hellebeukerweg 25 B54
9 april 2019
Verkocht
06-DSCF92957a-DSCF9278

Lemiers - Rijksweg 75

In het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland, centraal in Lemiers gelegen karakteristieke woning met kantoor-/praktijk- of winkelruimte en een inpandig bereikbare werkplaats/atelier van maar liefst 110 m2. Het gehele object beslaat maar liefst 5 bouwlagen, beschikt over een vloeroppervlakte van ca. 453 m2 en heeft legio gebruiksmogelijkheden.

VERKOCHT

Bouwjaar: 1904/1986
Perceel: 375 m2
Inhoud: 1.437 m3
Woonoppervlakte: 169 m2
 
MEDIA
PLATTEGRONDEN
OMSCHRIJVING

In het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland, centraal in Lemiers gelegen karakteristieke woning met kantoor-/praktijk- of winkelruimte en een inpandig bereikbare werkplaats/atelier van maar liefst 110 m2. Het gehele object beslaat maar liefst 5 bouwlagen, beschikt over een vloeroppervlakte van ca. 453 m2 en heeft legio gebruiksmogelijkheden. Vanaf 2002 is het pand grotendeels gerenoveerd. Bent u op zoek naar genoeg vierkante meters voor uw bedrijf of hobby en wilt u dit graag combineren met wonen op hetzelfde adres, dan moet u dit pand beslist gezien hebben! Ook als beleggingsobject voor verhuur, bijvoorbeeld aan studenten is dit pand uiterst interessant vanwege de ligging nabij universiteitsstad Aken!

SOUTERRAIN
Een authentieke stenen trap brengt u vanuit de hal naar het souterrain. Daar zijn 2 separate kelder- annex opslagruimtes aanwezig van ca. 6.70 x 4.40 m en ca. 4.35 x 4.30 m.

BEGANE GROND
U opent de voordeur en komt binnen in een representatief portaal van ca. 4.55 x 1.55 m, voorzien van een authentieke terrazzovloer, een plafond met fraaie ornamenten en sfeervolle indirecte verlichting. Van hieruit is er een afsluitbare toegang naar de bedrijfsruimte en naar de hal. In de hal van ca. 4.35 x 2.15 m die eveneens is voorzien van een terrazzovloer is er toegang naar het souterrain en via een fraaie gesloten houten bordestrap toegang naar de bovenwoning. In de hal bevindt zich een modern afgewerkt toilet voorzien van een wandcloset en een fonteintje. Tevens is hier de meterkast geplaatst met in totaal 18 groepen en zakelijk en privé gescheiden elektra, gas en water. De bedrijfsruimte komt u vanuit het portaal binnen. De eerste ruimte die u betreedt, is ca. 8.95 x 4.90/4.30 m (totaal ca. 41 m2) en ligt aan de straatzijde. De ruimte beschikt over een plavuizen vloer en een vaste kastenwand waarin de Bosch HR cv-combiketel is geplaatst (bouwjaar 2008, eigendom). Deze ruimte kan uitstekend gebruikt worden als winkel, showroom, kantoor, praktijkruimte of gewoon als woonkamer. Van hieruit óf vanuit de hal heeft u toegang naar een kantoorruimte van ca. 23 m2, eveneens voorzien van een plavuizen vloer. Aangrenzend aan het kantoor bevindt zich een magazijnruimte van ca. 5.80 x 3.40 m. Van daaruit is via een brede trap de ca. 90 cm lagergelegen werkplaats gelegen van ca. 16.00 x 6.91 m, voorzien van een strakke betonvloer, een betonnen dak met 2 grote lichtkoepels voor een aangename lichtinval, een hefbrug (ter overname), krachtstroom (9 groepen) en 2 grote aluminium rolpoorten van elk ca. 3 m breed. Deze werkplaats kan natuurlijk bij uitstek ook dienen als opslagruimte of atelier. Buiten bevindt zich achter de rolpoorten een open terrein van ca. 80 m2 met buitenberging en directe toegang naar de openbare weg. Zeer praktisch voor toeleveranciers!

VERDIEPING 1
Via de bordestrap in de hal komt u boven op de overloop. Deze gehele verdieping is voorzien van een fraaie houten plankenvloer. Vanuit de overloop is er toegang naar de woonkeuken, de woonkamer en de aanbouw. De woonkeuken van ca. 4.35 x 4.30 m is voorzien van een op maat gemaakte luxe inbouwinstallatie uit 2007 met een composiet aanrechtblad en diverse apparatuur (5-pits gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser, koelkast, oven en combimagnetron). Vanuit de keuken is er toegang naar een gezellig dakterras van ca. 7.60 x 3.20 m en is er een open doorgang naar de woonkamer van ca. 6.70 x 4.40 m. Op deze woonlaag bevindt zich ook een vanuit de overloop bereikbare, nog af te werken ruimte van ca. 23 m2, perfect geschikt om in te richten als extra slaapkamer met een eigen badkamer. Alle aan- en afvoeraansluitingen zijn al aangelegd. Vanuit deze ruimte is er een eigen toegang naar het dakterras.

VERDIEPING 2
Via een bordestrap bereikt u de 2e verdieping. Ook deze woonlaag is m.u.v. de badkamer voorzien van een fraaie houten plankenvloer. Op de overloop is een modern en met wandcloset voorzien toilet aanwezig. Vanuit de overloop is de slaapkamer en de badkamer bereikbaar. De slaapkamer is ca. 4.35 x 4.30 m en voorzien van een grote dakkapel. Vanuit deze slaapkamer is er een doorgang naar een garderobekamer van ca. 4.40 x 3.95 met een kleine dakkapel en een vaste houten trap naar de 3e verdieping. Deze kamer is eenvoudig geschikt te maken als extra slaapkamer. De badkamer van ca. 4.40 x 2.60 m is modern en op maat gemaakt. Voorzien van een wastafel in meubel, een ligbad en een inloopdouche.

VERDIEPING 3
Via de houten trap komt u op de bergzolder van ca. 6.70 x 5.50 m met een dakraam en de plaatsing van de tweede Bosch HR cv-combiketel (bouwjaar 2006, gehuurd).

ENKELE BIJZONDERHEDEN
- Karakteristiek pand uit oorspronkelijk 1904 met veel gebruiksmogelijkheden
- Megagroot, totaal ca. 1.437 m3 bruto inhoud
- Wonen en werken op 1 adres
- Ook geschikt als beleggingsobject
- Uitstekende ligging nabij autosnelweg
- Algehele en smaakvolle renovatie vanaf 2002 tot heden
- Goed geïsoleerd
- Scherpe prijs!

OMGEVING
Lemiers is een in het schitterende Zuid-Limburgse heuvelland gelegen klein kerkdorpje nabij Vaals en tegen de Duitse grens. Een klein deel van Lemiers ligt zelfs op Duits grondgebied en behoort tot de stad Aken. Voorzieningen zijn in overvloed aanwezig in het nabijgelegen Vaals (winkels, medische voorzieningen en sport en ontspanning). Binnen 2 kilometer afstand zijn 3 basisscholen te vinden in Vijlen (1) en in Vaals (2). Voor wie van natuur houdt, komt hier volop aan zijn trekken. In alle richtingen kunnen schitterende wandelingen gemaakt worden door de prachtige natuur en zijn er voor de pauze volop gezellige horecagelegenheden voorhanden. Lemiers ligt bovendien gunstig ten opzichte van de aansluiting met de autosnelweg A76 richting Aken, Heerlen, Maastricht of Eindhoven. Het is maar 5 minuten rijden naar de oprit. Voor wie liever gebruik maakt van het openbaar vervoer, op ca. 100 m loopafstand zijn er 2 bushaltes voor beide verkeersrichtingen.

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste").
De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.
De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 2 weken ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.
Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
WONINGGEGEVENS
Type: tussengelegen woon-/bedrijfspand
Bouwjaar: 1904
Woonoppervlakte: 169 m2
Inhoud: 1.437 m3
Perceelsoppervlakte: 2375 m2

ENERGIE
Isolatie: dubbel glas
Verwarming/water : 2x Bosch HR combiketel, bouwjaar 2006 en 2008
Energielabel: F (voorlopig)
Energieverbruik: voorschotnota gas en electra: n.n.b.
BINNEN
Staat onderhoud: goed m.u.v. schilderwerk
Kamers: 11
Slaapkamers: 3
Sanitaire voorzieningen: luxe (2003)
Keuken: modern (2007)

BUITEN
Staat onderhoud: goed m.u.v. schilderwerk
Staat schilderwerk: kunststof kozijnen
Tuin: dakterras
Uitzicht: bebouwing, oude dorpskern
Garage: werkplaats met dubbele rolpoort
Neem contact op