Kerkrade – Tarwe 31
28 november 2017
Thorn – Toomstraat 9
3 maart 2018
Verkocht
19-DSCF286038-DSCF2841

Buchten - Bettinumstraat 54

Maximale leefruimte op de begane grond, veel lichtinval en een grote fraaie tuin zijn de eyecatchers bij deze goed onderhouden en van een moderne keuken en modern sanitair voorziene tweekapper, gelegen op goede, rustige locatie nabij het centrum van het gezellige dorp Buchten. Inclusief bijkeuken, inpandig bereikbare garage en grote carport!

Vraagprijs: € 219.500,- k.k.

Bouwjaar: 1972
Perceel: 372 m2
Inhoud: 455 m3
Woonoppervlakte: 126 m2
 
MEDIA
PLATTEGRONDEN
OMSCHRIJVING

Maximale leefruimte op de begane grond, veel lichtinval en een grote fraaie tuin zijn de eyecatchers bij deze goed onderhouden en van een moderne keuken en modern sanitair voorziene tweekapper, gelegen op goede, rustige locatie nabij het centrum van het gezellige dorp Buchten. Inclusief bijkeuken, inpandig bereikbare garage en grote carport!

BEGANE GROND
De hal van ca. 2.70 x 1.50 m is modern afgewerkt en voorzien van een geheel betegeld, modern toilet met wandcloset en fonteintje. Vanuit de hal komt u in de riante en gezellig ingedeelde leefruimte met een totale oppervlakte van maar liefst ca. 55 m². Deze ruimte bestaat uit de woonkamer, een open keuken en een tuinkamer. De open keuken is voorzien van een moderne, luxe inbouwkeuken in hoekopstelling met de volgende inbouwapparatuur: gaskookplaat, afzuigkap en oven. De tuinkamer beschikt over een grote lichtkoepel en een grote pui met dubbele openslaande tuindeuren voor een optimaal tuincontact. Ook via de praktische bijkeuken van ca. 2.55 x 2.30 m met diverse witgoedaansluitingen kunt u naar de tuin en naar de inpandig bereikbare garage van ca. 5.40 x 2.85 m, voorzien van verwarming en hardhouten openslaande deuren. Voor de garage bevindt zich een enorme carport. De diepe en fraai aangelegde achtertuin met vijverpartij en houten tuinhuisje, is gelegen op het westen.

VERDIEPING 1
Via de overloop zijn de volgende ruimtes te bereiken: Slaapkamer I van ca. 3.55 x 3.55 m. Slaapkamer II van ca. 3.55 x 2.70 m. Een moderne, geheel betegelde badkamer van ca. 2.50 x 2.40 m met een wastafel in meubel, wandcloset, hoekdouche en ligbad. In de separate wasruimte van ca. 2.40 x 1.15 m bevinden zich eveneens witgoedaansluitingen.

VERDIEPING 2
Door middel van een vaste trap komt u in een portaal met aan weerszijden bergruimte en de plaatsing van de Bosch HR Combiketel uit 2006. Via het portaal heeft u toegang tot de slaapkamer III van ca. 3.20 x 3.15 m met een groot Velux dakraam en bergruimte.

BIJZONDERHEDEN
- Kunststof kozijnen (2015, 2016 en 2017) met dubbel glas
- Grotendeels voorzien van rolluiken
- Zadeldak met nieuwe pannen en dakbeschot (2016)
- Platte daken uit 2010
- Keuken en sanitair uit 2006
- Uitgebreide alarminstallatie
- TV/Radio via satellietschotel

OMGEVING
Buchten is een kerkdorp en valt onder de gemeente Sittard-Geleen. Buchten ligt op een hoogte van circa 33 meter aan het Julianakanaal, waaraan het een binnenhaven heeft. Tot 2001 hoorde Buchten bij de gemeente Born, die is opgegaan in de gemeente Sittard-Geleen.

De betekenis van de naam Buchten zou ‘heem in een bocht’ zijn. De eerste vermelding van de plaats dateert uit 943; het dorp werd toen ‘Buochem’ genoemd. In 1031 wordt de plaats ‘Butines’ genoemd.

Buchten kent vele verenigingen, waaronder een schutterij, een fanfare, een schietvereniging, Jong Nederland, een voetbalclub en de Toneelvereniging Blitz, die in 2012 al 30 jaar bestond. De schutterij is opgericht in 1882 en is daarmee de oudste vereniging in Buchten. Hoewel de schutterij officieel is opgericht in 1882, is er ook nog een voorganger met de naam schieters en gardeniers van Buchten. In 1982 bij het 100-jarig bestaan kreeg de schutterij de koninklijke erepenning.

De voetbalclub RKVV Buchten is opgericht in april 1920 en was daarmee één van de oudste in haar omringende kerkdorpen. De club is op 1 juli 2009 gefuseerd met zustervereniging RKVV Holtum uit het naastgelegen kerkdorp Holtum. De nieuwe club wordt bij de KNVB ingeschreven onder de naam HBC'09.

Fanfare St. Jozef Buchten werd opgericht in 1928 en komt uit in de superieure afdeling.

De primaire basisvoorzieningen (o.a. bakkerij, slagerij, buurtwinkel) zijn aanwezig in Buchten. Daarnaast beschikt Buchten over een aantal basisscholen, kinderopvang, fysiotherapeut, een friture en een paar gezellige cafés. Voor uitgebreide winkelvoorzieningen en voortgezet onderwijs kan men terecht in het aangrenzende dorp Born.

Binnen nog geen 5 minuten rijden bereikt u de oprit van de A2 richting Eindhoven of Heerlen/Maastricht.

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste").
De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.
De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 2 weken ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.
Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
WONINGGEGEVENS
Type: twee-onder-één-kap
Bouwjaar: 1972
Woonoppervlakte: 120 m2
Inhoud: 455 m3
Perceelsoppervlakte: 372 m2

ENERGIE
Isolatie: dakisolatie; dubbel glas
Verwarming/water 1: Bosch HR combiketel, ca. 2006, eigendom
Energielabel (voorlopig): D
Energieverbruik: voorschotnota gas en electra, n.n.b.
BINNEN
Staat onderhoud: goed
Kamers: 10
Slaapkamers: 3
Sanitaire voorzieningen: modern
Keuken: modern

BUITEN
Staat onderhoud: goed
Staat schilderwerk: n.v.t.
Tuin: achtertuin, gelegen op het zuidwesten
Uitzicht: besloten, woonwijk
Garage: inpandig bereikbaar
Neem contact op