Echt – Peijerstraat 10
29 mei 2019
Wijnandsrade – Zinkenstraat 24
27 juli 2019
Verkocht
15-DSCF679121-DSCF6806

Stein - Wilhelminaplein 25

Een unieke kans om te wonen in een historische woonomgeving (Oud-Stein) in een prachtige, beeldbepalende geschakelde woning uit van oorsprong 1616 doch in 2000 volledig en smaakvol herbouwd. Daardoor voorzien van hedendaags wooncomfort en bovendien energiezuinig. Deze stijlvolle woning is grotendeels onderkelderd en beschikt over maar liefst 235 m2 gebruiksoppervlakte verdeeld over 4 woonlagen! Er is geen achtertuin, wel een gezellig dakterras. Kom kijken en ervaar zelf hoe uniek mooi deze woning is!

VERKOCHT

Bouwjaar: 2000
Perceel: 90 m2
Inhoud: 680 m3
Woonoppervlakte: 145 m2
 
MEDIA
PLATTEGRONDEN
OMSCHRIJVING

Een unieke kans om te wonen in een historische woonomgeving (Oud-Stein) in een prachtige, beeldbepalende geschakelde woning uit van oorsprong 1616 doch in 2000 volledig en smaakvol herbouwd. Daardoor voorzien van hedendaags wooncomfort en bovendien energiezuinig. Deze stijlvolle woning is grotendeels onderkelderd en beschikt over maar liefst 235 m2 gebruiksoppervlakte verdeeld over 4 woonlagen! Er is geen achtertuin, wel een gezellig dakterras. Kom kijken en ervaar zelf hoe uniek mooi deze woning is!

SOUTERRAIN
Vanuit de ontvangsthal kun je via een vaste houten trap naar het in betonsteen opgetrokken functionele souterrain, verdeeld in 2 ruimtes van ca. 6.55 x 4.90 m en ca. 6.20 x 2.75 m, beide voorzien van een neutrale tegelvloer.

BEGANE GROND
Voor het parkeren van je auto zijn voor de woning diverse openbare parkeerplaatsen beschikbaar (vergunningsvrij). Achter de markante voordeur bevindt zich een royale ontvangsthal, recent voorzien van fraaie, groot formaat antraciet plavuizen. In de hal is aanwezig een geheel betegeld luxe toilet (2000) met wandcloset en fonteintje. Verder is hier de moderne meterkast (2000) geplaatst met 16 groepen en glasvezelaansluiting. Vanuit de hal kun je met een open, hardhouten trap naar de verdieping. We lopen van de hal naar de sfeervolle woonkamer van ca. 29 m2 die aan de voorzijde van de woning is gesitueerd. Deze is recent voorzien van een mooie Frans eiken plankenvloer. Van daaruit loop je naar de open leefkeuken van ca. 19 m2 die recent is voorzien van fraaie, groot formaat antraciet plavuizen. De lichtinval in de keuken is optimaal door de aanwezige lichtstraat. In de keuken bevindt zich een luxe inbouwkeuken uit 2000, voorzien van een granieten werkblad, spoelbak, keramische kookplaat, rvs afzuigkap, combimagnetron, vaatwasser en koelkast. Super praktisch is de aangrenzende bijkeuken van maar liefst ca. 14 m2, voorzien van dezelfde mooie plavuizen als in de keuken. Hier bevinden zich ook de witgoedaansluitingen en is de cv-ketel netjes weggewerkt in een inbouwkast.

VERDIEPING 1
De trap vanuit de ontvangsthal brengt je naar de grote, L-vormige overloop, voorzien van een beuken laminaatvloer. Vanaf de overloop zijn de slaapkamers, de badkamer en het dakterras bereikbaar. De royaal bemeten badkamer (2000) van ca. 2.85 x 2.60 m is voorzien van een wastafel, een douche, ligbad en wandcloset. Aan de voorzijde van de woning ligt een grote slaapkamer van ca. 4.50 x 4.0 m, voorzien van een beuken laminaatvloer. Aan de achterzijde van de woning ligt een nog grotere slaapkamer van ca. 5.10 x 4.20 m, eveneens voorzien van een beuken laminaatvloer. Het gezellige dakterras van ca. 12 m2 is gelegen op het westen en beschikt over een fraaie nieuwe plankenvloer van Siberisch hardhout.

VERDIEPING 2
Vanaf de overloop kom je via een vaste, hardhouten trap uit op de zolderverdieping. Met een hoogte vloer-nok van bijna 3 meter en in totaal ca. 60 m2 gebruiksoppervlakte is deze ruimte eenvoudig te transformeren tot 2 extra slaapkamers.

BIJZONDERHEDEN
- Historische locatie in Oud-Stein;
- Karakteristieke architectuur (beeldbepalend bouwwerk);
- Hoogwaardige bouwmaterialen;
- Uitstekende staat van onderhoud;
- Energiezuinig door goed isolatiepakket;
- Veel gebruiksoppervlakte;
- Zolder eenvoudig te transformeren tot extra slaapkamers.

OMGEVING
De woning is gelegen in Oud-Stein, een historisch wijkdeel van Stein dat gekenmerkt wordt door vele historische panden en pittoreske straatjes. Naast woningen bevinden zich hier ook gezellige cafeetjes en restaurantjes. Stein zelf beschikt over een uitgebreid winkelaanbod in het recent herbouwde winkelcentrum, een paar basisscholen en een school voor voortgezet onderwijs. Ook op het gebied van recreatie en verenigingsleven is er volop t beleven. De aansluitingen met de autosnelwegen richting Heerlen, Maastricht, Antwerpen of Eindhoven zijn binnen enkele minuten te bereiken.

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste").
De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.
De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 2 weken ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.
Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
De in de fotopresentatie getoonde ontwerpschetsen van de woonkamer en de keuken zijn uitsluitend bedoeld om een mogelijke indeling van het interieur weer te geven. Het in deze schetsen getoonde uitzicht komt niet overeen met de werkelijke situatie. Bekijk daarvoor onze uitgebreide fotopresentatie op dezelfde website.
WONINGGEGEVENS
Type: geschakeld
Bouwjaar: 2000
Woonoppervlakte: 145 m2
Inhoud: 680 m3
Perceelsoppervlakte: 90 m2

ENERGIE
Isolatie: volledig geïsoleerd
Verwarming/water : Daalderop HR combiketel, bouwjaar 2001, eigendom
Energielabel (voorlopig): F
Energieverbruik: voorschotnota gas en electra, 135,-/mnd
BINNEN
Staat onderhoud: uitstekend
Kamers: 9
Slaapkamers: 2
Sanitaire voorzieningen: luxe, enigszins gedateerd
Keuken: luxe, enigszins gedateerd

BUITEN
Staat onderhoud: uitstekend
Staat schilderwerk: uitstekend
Tuin: dakterras, gelegen op het westen
Uitzicht: vanuit woonkamer op historische kern
Garage: niet aanwezig
Neem contact op