Holtum – Buchterweg 9
1 mei 2018
Thorn – Toomstraat 7
16 juni 2018
Verkocht
25-DSCF136315-DSCF1340

Echt - Peijerstraat 97

Dit charmante historische landhuis stamt uit het begin van de 20e eeuw en is gebouwd in de traditionalistische stijl, een vorm van architectuur die in deze periode opkwam als antwoord op het basale functionalisme. Onder andere is dit zichtbaar in de rijkere geveldetaillering. Het prachtige pand is door de gemeente Echt als karakteristiek betiteld wat zij met recht verdient. De locatie nabij het stadscentrum in combinatie met de buitenproportionele, parkachtige tuin maken deze villa tot een uniek object voor representatief wonen met de mogelijkheid voor een bedrijf aan huis.

VERKOCHT

Bouwjaar: 1907
Perceel: 1.552 m2
Inhoud: 825 m3
Woonoppervlakte: 185 m2
 
MEDIA
PLATTEGRONDEN
OMSCHRIJVING

Dit charmante historische landhuis stamt uit het begin van de 20e eeuw en is gebouwd in de traditionalistische stijl, een vorm van architectuur die in deze periode opkwam als antwoord op het basale functionalisme. Onder andere is dit zichtbaar in de rijkere geveldetaillering. Het prachtige pand is door de gemeente Echt als karakteristiek betiteld wat zij met recht verdient. De locatie nabij het stadscentrum in combinatie met de buitenproportionele, parkachtige tuin maken deze villa tot een uniek object voor representatief wonen met de mogelijkheid voor een bedrijf aan huis. Het interieur beschikt over diverse prachtige authentieke stijlelementen. Modernisering en enig groot onderhoud met respect voor het historische karakter van dit landhuis is wenselijk. Tijdens een bezichtiging helpen wij u graag op weg met tips en suggesties.

SOUTERRAIN
Vanuit de centrale hal heeft u door middel van de oorspronkelijke stenen trap toegang tot de gewelfde provisie- annex wijnkelder van ca. 4.10 x 3.15 m.

BEGANE GROND
Via de keurig verzorgde en ommuurde voortuin loopt u naar de overdekte entree om van daaruit de statige ontvangsthal van ca. 815 x 180 cm te betreden. Deze hal is voorzien van een plavuizen vloer en geeft niet alleen toegang tot de diverse verblijfsruimten, maar ook naar de achtertuin. Ze is voorzien van klassieke houten lambrisering, een massief houten bordestrap naar de verdieping en een eenvoudig uitgevoerde meterkast. Links van de hal bevindt zich de doorzonwoonkamer van ca. 815 x 375 cm met houten balkenvloer bedekt met een massief licht eiken parketvloer en een open haard met schouw. Rechts van de hal bevindt zich de open keuken met de eetkamer van in totaal ca. 815 x 345 cm, van elkaar gescheiden door een gemetselde toog en nog voorzien van de schitterende authentieke tegelvloer. De keuken is voorzien van een eenvoudige, gedateerde aanbouwkeuken in hoekopstelling. Vanuit de keuken komt u in een portaal van ca. 105 x 120 cm met toegang naar buiten, naar het deels betegelde, gedateerde toilet van ca. 190 x 120 cm met staand closet en fonteintje en naar de bijkeuken van ca. 470 x 330 cm, voorzien van witgoedaansluitingen, een stortbak, extra groepenkast, nieuwe Nefit HR cv-combiketel uit 2017 en een extra toegang naar buiten. Direct achter de achtergevel is een royaal, betegeld terras gelegen, iets verhoogd ten opzichte van de achtertuin en volledig voorzien van een metselwerk muurtje ter stijlvolle onderscheiding van de feitelijke tuin. Via dit terras heeft u toegang tot de parkachtige achtertuin en tot de aangebouwde stenen garage van ca. 685 x 310 cm met aan opritzijde een elektrisch bedienbare stalen kantelpoort met loopdeur en aan de tuinzijde een hand-bedienbare stalen kantelpoort welke toegang geeft tot de ook d.m.v. een houten schuifpoort bereikbare, in betonplaat opgezette schuur annex 2e garage van ca. 600 x 320 cm. De schitterende achtertuin is een ware eyecatcher en maar liefst 80 meter diep gemeten vanaf de achtergevel. Naast een frisgroen gazon en diverse keurig onderhouden borders bevindt zich halverwege een romantisch houten tuinhuisje. Een oase van rust en dat nabij het stadscentrum!

VERDIEPING 1
Via de bordestrap komt u op de overloop van ca. 325 x 180 cm. De deels betegelde, gedateerde badkamer van ca. 255 x 180 cm bevindt zich deels onder de kap en is voorzien van een wastafel, staand closet, ligbad en dakraam. Deze woonlaag beschikt over 4 royale slaapkamers. Slaapkamer I van ca. 400 x 375 cm met grote dakkapel en wastafel. Slaapkamer II van ca. 410 x 345 cm met wastafel, grote dakkapel en een toegangsdeur naar het platte dak van de aanbouw. Door middel van een luik in het plafond heeft u via deze slaapkamer toegang naar de bergzolder. Slaapkamer III van ca. 405 x 375 cm met wastafelaansluiting. Slaapkamer IV van ca. 390 x 345 cm met kleine dakkapel en wastafel.

VERDIEPING 2
Royale bergzolder die voorzien is van een houten balken vloerconstructie, deels bedekt met hardboard vloerplaten. De kap bestaat uit een houten spantenconstructie. Het dak is niet geïsoleerd en beschoten met asbesthoudende eternite plaat.

BIJZONDERHEDEN
- Een uniek landhuis met historie
- Een uniek perceel met veel grond gelegen nabij het centrum
- Veel historische stijlelementen
- Recente hardhouten kozijnen met enkel glas in de voorgevel
- Recente bitumen dakbedekking platte daken
- Nieuwe cv-combiketel
- Ook geschikt voor praktijk/bedrijf aan huis

OMGEVING
In de eerste helft van de 19de eeuw bestond Echt uit een lintbebouwing langs een noord-zuidverbinding. Dankzij de klei verwerkende industrie ontwikkelde Echt zich na 1900 tot streekcentrum. Dit resulteerde in een verdichting van de bebouwing, met name langs de Peijerstraat, de weg tussen de oude kern van Echt en de spoorlijn Maastricht-Roermond (aangelegd in 1865-'66). In het verlengde van de Peijerstraat vormde zich vanaf het midden van de 19de eeuw een lintbebouwing langs de weg naar Waldfeucht (D), waarin de kernen Schilberg en Peij werden opgenomen. Na de Tweede Wereldoorlog vond verdichting van de bestaande bebouwing plaats en uitbreiding aan de noordzijde van Echt.

Tegenwoordig is Echt een kleine stad met een uitstekend voorzieningenniveau. Niet alleen voor de dagelijkse boodschappen kunt u hier terecht. Echt beschikt over een goed geoutilleerd winkelcentrum. Daarnaast beschikt Echt over diverse scholen voor basis -en middelbaar onderwijs. Houdt u van ontspanning dan heeft Echt u volop stedelijk vermaak te bieden. Houdt u van de natuur dan bent u slechts op loopafstand verwijderd van het prachtige omliggende landelijke gebied waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen of paardrijden. Ook watersportliefhebbers komen uitstekend aan hun trekken in de nabijgelegen waterrijke gebieden rondom Ohé en Laak, Stevensweert en Wessem.

Last but not least, vanaf de Peijerstraat bent u in luttele minuten op de snelweg A2 richting Eindhoven, Maastricht of Heerlen en op de A73 richting Roermond, Venlo en Nijmegen. Op loopafstand (450 m) ligt het Centraal Station voor het openbaar vervoer.

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste").
De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.
De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 2 weken ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.
Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
De in de fotopresentatie getoonde ontwerpschetsen van de woonkamer en de keuken zijn uitsluitend bedoeld om een mogelijke indeling van het interieur weer te geven. Het in deze schetsen getoonde uitzicht komt niet overeen met de werkelijke situatie. Bekijk daarvoor onze uitgebreide fotopresentatie op dezelfde website.
WONINGGEGEVENS
Type: vrijstaand
Bouwjaar: 1907
Woonoppervlakte: 185 m2
Inhoud: 825 m3
Perceelsoppervlakte: 1.552 m2

ENERGIE
Isolatie: geen
Verwarming/water : Nefit HR combiketel, bouwjaar 2017, eigendom
Energielabel (voorlopig): G
Energieverbruik: voorschotnota gas en electra, n.n.b.
BINNEN
Staat onderhoud: gedateerd
Kamers: 9
Slaapkamers: 4
Sanitaire voorzieningen: eenvoudig, gedateerd
Keuken: gedateerd

BUITEN
Staat onderhoud: voldoende
Staat schilderwerk: redelijk
Tuin: achtertuin, gelegen op het noordoosten
Uitzicht: besloten, doorgaande weg nabij centrum
Garage: via oprit en achtertuin bereikbaar
Neem contact op