Stevensweert – Smeestraat 5
13 mei 2019
Stein – Wilhelminaplein 25
5 juli 2019
Verkocht
05-DSCF540608-DSCF5378

Echt - Peijerstraat 10

Vooroorlogs (1910) herenhuis met praktijkruimte gelegen op loopafstand van het winkelcentrum. Het pand beschikt over een degelijk casco doch gedeeltelijke renovatie en modernisering is nodig. Circa 750 m3 inhoud (bijgebouwen niet meegerekend) en ca. 230 m2 te benutten vloeroppervlakte alsmede een riant perceel van 465 m2 met de achtertuin op het zuiden, een eigen oprit, een garage en een in slechte staat verkerende voormalige stal die herbouwd kan worden tot bijvoorbeeld een guesthouse, bed & breakfast of als extra kantoor c.q. praktijkruimte.

VERKOCHT

Bouwjaar: 1910
Perceel: 465 m2
Inhoud: 742 m3 (excl. bijgebouwen)
Woonoppervlakte: 193 m2
 
MEDIA (MEER FOTO'S VOLGEN BINNENKORT)
PLATTEGRONDEN
OMSCHRIJVING

Vooroorlogs (1910) herenhuis met praktijkruimte gelegen op loopafstand van het winkelcentrum. Het pand beschikt over een degelijk casco doch gedeeltelijke renovatie en modernisering is nodig. Circa 750 m3 inhoud (bijgebouwen niet meegerekend) en ca. 230 m2 te benutten vloeroppervlakte alsmede een riant perceel van 465 m2 met de achtertuin op het zuiden, een eigen oprit, een garage en een in slechte staat verkerende voormalige stal die herbouwd kan worden tot bijvoorbeeld een guesthouse, bed & breakfast of als extra kantoor c.q. praktijkruimte.

SOUTERRAIN (plafondhoogte 1.86 m)
Provisiekelder van ca. 4.15 x 4.10 m.

BEGANE GROND (plafondhoogte 2.78 m)
Royale ontvangsthal met tegelvloer, eenvoudige meterkast (smeltzekeringen), toilet, gesloten trap naar de verdieping en vanuit de hal toegang naar de woonkamer en naar de bijkeuken. Het deels betegelde toilet is voorzien van een staand closet en een fonteintje. De woonkamer met tegelvloer is verdeeld in een zitkamer van ca. 4.15 x 4.00 m met houtkachel en een eetkamer van ca. 4.45 x 3.55 m. Vanuit de eetkamer is er een open verbinding met de keuken van ca. 3.45 x 2.85 m voorzien van een tegelvloer en een antiek-eiken aanbouwkeuken in U-opstelling met anderhalve spoelbak, keramische kookplaat, vlakscherm afzuigkap, oven en koelkast. Zowel de woonkamer als de keuken zijn voorzien van vloerverwarming via de c.v.. Vanuit de keuken en vanuit de hal is de grotendeels betegelde bijkeuken van ca. 4.05 x 2.80 m te bereiken. Hier is een keukenblok met dubbele spoelbak geplaatst en bevinden zich ook de witgoedaansluitingen. Via de bijkeuken is er toegang naar de serre van ca. 5.05 x 3.15 m met tegelvloer en dubbele openslaande tuindeuren. De serre geeft toegang tot een praktijkruimte van ca. 4.00 x 3.30 m met inloopdouche. Via een kleine gang vanuit de serre is ook de in de achtertuin gelegen stal bereikbaar die uit 2 verdiepingen van elk ca. 39 m2 bestaat. Tegen de achtergrens van de op het zuiden gelegen achtertuin ligt een vrijstaande stenen garage van ca. 32 m2 met asbesthoudend golfplaten dak. De garage is te bereiken via de Bonkersteeg.

VERDIEPING 1 (plafondhoogte 2.43 m)
De overloop geeft toegang tot een separaat toilet, de badkamer, de 3 ruime slaapkamers en via een vaste trap toegang naar verdieping 2. Het deels betegelde toilet is voorzien van een staand closet en een fonteintje. De geheel betegelde badkamer van ca. 2.80 x 2.00 m is voorzien van elektrische vloerverwarming, een wastafelmeubel en een inloopdouche. Slaapkamer I ca. 4.30 x 3.55 m. Slaapkamer II ca. 4.25 x 3.15 m. Slaapkamer III ca. 3.15 x 3.10 m.

VERDIEPING 2 (nokhoogte 4.20 m)
De overloop geeft toegang naar de cv- annex bergruimte van ca. 3.20 x 3.20 m. Hier is de Remeha Quinta HR35C combiketel geplaatst, bouwjaar 2005, gehuurd. Via de overloop is tevens de grote (niet geïsoleerde) bergzolder van ca. 8.60 x 6.45/3.15 m bereikbaar (nokhoogte 4.20), voorzien van 2 gevelramen en te transformeren naar 2 extra slaapkamers.

BIJZONDERHEDEN
- ligging op loopafstand van het winkelcentrum
- groot woonhuis met eigentijdse indeling
- grote achtertuin gelegen op het zuiden
- realisatie kantoor of praktijk aan huis mogelijk
- degelijk casco
- volledige modernisering noodzakelijk
- voorzien van vloerverwarming
- deels voorzien van kunststof kozijnen
- deels voorzien van dubbele beglazing
- deels voorzien van rolluiken

OMGEVING
In de eerste helft van de 19de eeuw bestond Echt uit een lintbebouwing langs een noord-zuidverbinding. Dankzij de klei verwerkende industrie ontwikkelde Echt zich na 1900 tot streekcentrum. Dit resulteerde in een verdichting van de bebouwing, met name langs de Peijerstraat, de weg tussen de oude kern van Echt en de spoorlijn Maastricht-Roermond (aangelegd in 1865-'66). In het verlengde van de Peijerstraat vormde zich vanaf het midden van de 19de eeuw een lintbebouwing langs de weg naar Waldfeucht (D), waarin de kernen Schilberg en Peij werden opgenomen. Na de Tweede Wereldoorlog vond verdichting van de bestaande bebouwing plaats en uitbreiding aan de noordzijde van Echt.

Tegenwoordig is Echt een kleine stad met een uitstekend voorzieningenniveau. Niet alleen voor de dagelijkse boodschappen kunt u hier terecht. Echt beschikt over een goed geoutilleerd winkelcentrum. Daarnaast beschikt Echt over diverse scholen voor basis -en middelbaar onderwijs. Houdt u van ontspanning dan heeft Echt u volop stedelijk vermaak te bieden. Houdt u van de natuur dan bent u slechts op loopafstand verwijderd van het prachtige omliggende landelijke gebied waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen of paardrijden. Ook watersportliefhebbers komen uitstekend aan hun trekken in de nabijgelegen waterrijke gebieden rondom Ohé en Laak, Stevensweert en Wessem.

Last but not least, vanaf de Peijerstraat bent u in luttele minuten op de snelweg A2 richting Eindhoven, Maastricht of Heerlen en op de A73 richting Roermond, Venlo en Nijmegen. Op loopafstand (450 m) ligt het Centraal Station voor het openbaar vervoer.

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste").
De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.
De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 2 weken ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.
Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
De in de fotopresentatie getoonde ontwerpschetsen van de woonkamer en de keuken zijn uitsluitend bedoeld om een mogelijke indeling van het interieur weer te geven. Het in deze schetsen getoonde uitzicht komt niet overeen met de werkelijke situatie. Bekijk daarvoor onze uitgebreide fotopresentatie op dezelfde website.
WONINGGEGEVENS
Type: halfvrijstaand
Bouwjaar: 1910
Woonoppervlakte: 193 m2
Inhoud: 742 m3
Perceelsoppervlakte: 465 m2

ENERGIE
Isolatie: deels dubbele beglazing
Verwarming/water : Remeha Quinta HR35C combiketel, bouwjaar 2005, gehuurd
Energielabel (voorlopig): G
Energieverbruik: voorschotnota gas en electra, n.n.b.
BINNEN
Staat onderhoud: gedateerd
Kamers: 13
Slaapkamers: 3
Sanitaire voorzieningen: eenvoudig, gedateerd
Keuken: gedateerd

BUITEN
Staat onderhoud: redelijk tot voldoende
Staat schilderwerk: redelijk
Tuin: achtertuin, gelegen op het zuiden
Uitzicht: besloten, doorgaande weg nabij centrum
Garage: via Bonkersteeg bereikbaar
Neem contact op